10 milioane de smartphone-uri pliabile pretinde că a vândut Samsung în 2021

10 milioane de smartphone-uri pliabile pretinde că a vândut Samsung în 2021
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 22 iul 2022

Samsung spune că a vândut aproape 10 milioane de smartphone-uri pliabile anul trecut. Analiștii cred să Samsung exagerează.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Președintele Samsung Mobile TM Roh anunță că, anul trecut, compania a vândut aproape 10 milioane de smartphone-uri pliabile, în al treilea an de când există această categorie de produse.

Față de 2020, creșterea ar fi de peste 300%. Dintre cele două modele, în jur de 70% din vânzări sunt date de Flip3, modelul mai ieftin, care folosește un sistem de pliere ce aduce aminte de telefoanele cu clapetă.

Apple actualizează iOS, iPadOS, macOS, watchOS și tvOS CITEȘTE ȘI Apple actualizează iOS, iPadOS, macOS, watchOS și tvOS

Analiștii, însă, cred că Samsung umflă exagerat de mult cifrele. Cei de la DSCC spun că, în total, piața de smartphone-uri pliabile are 7,9 milioane de unități și, drept urmare, Samsung n-avea cum să ajungă la 10 milioane.

Nici cei de la IDC nu sunt de acord cu Samsung. Conform IDC, anul trecut ar fi fost livrate 7,1 milioane de smartphone-uri pliabile, ceea ce ar însemna că Samsung a pus în plus aproape 3 milioane de unități.

Clar este că Samsung domină această nișă, în absența Apple. Conform DSCC, Samsung dețin 87,7% din piața smartphone-urilor pliabile. La mare distanță se află Huawei, cu 9,3% din piață.

Producătorul coreean va prezent noi modele de Galaxy Z Fold și Galaxy Z Flip într-un eveniment ce va avea loc pe 10 august.

viewscnt
Afla mai multe despre
smartphone
samsung
galaxy