155 de posturi TV emit în format UHD. Situația din România

155 de posturi TV emit în format UHD. Situația din România
scris 10 apr 2019

Numărul total al posturilor TV din toată lumea care emit în formatul Ultra HD a ajuns în prezent la 155.

Deși nu crește în ritmul în care ar fi sperat cel puțin o parte a utilizatorilor și producătorii de dispozitive compatibile UHD, numărul posturilor de televiziune ce pot fi vizionate în acest format a trecut de 155.

60 dintre canalele TV care emit în UHT sunt disponibile prin satelit, în vreme ce majoritatea posturilor sunt furnizate de operatorii clasici, IPTV (Internet Protocol Television) sau DTT (semnal terestru).

Față de luna martie a anului trecut, numărul posturilor UHD a crescut în ultimul an cu 24%.

Huawei este dispusă să vândă modem-uri 5G către Apple CITEȘTE ȘI Huawei este dispusă să vândă modem-uri 5G către Apple

Țările cu cele mai multe posturi care emit în format 4K sunt Spania, Germania, Rusia, Japonia, Franța, Finlanda și India.

În același timp, în Japonia, Statele Unite, Franța și Italia au debutat deja primele televiziuni care emit în 8K.

Studiul a fost realizată de Eutelsat, un operator european de sateliți care acoperă Asia, Africa, cele două Americi, Estul Mijlociu și întregul continent european, transmițând aproximativ 7.000 de posturi de televiziune.

Singurul post de televiziune românesc care emite în prezent în format UHD este Digi 4K, un canal care se concentrează pe documentare și transmisiuni sportive. CNA a aprobat recent și licența pentru un al doilea post care va începe să emită în 4K de anul acesta, Travel Mix 4K.

viewscnt
Afla mai multe despre
uhd
4k
8k
televiziune
satelit