Huawei este dispusă să vândă modem-uri 5G către Apple

Huawei este dispusă să vândă modem-uri 5G către Apple
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 9 apr 2019

În ciuda tuturor acuzelor venite din partea oficialilor americani, Apple ar putea găsi un partener chiar în Huawei pentru lansarea anul viitor a primului iPhone cu 5G.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

O sursă anonimă din cadrul Huawei susține că producătorul chinez ar fi dispus să vândă Apple propriile chipset-uri 5G Balong 5000 pentru a fi implementate de compania americană în iPhone.

Informația este în același timp surprinzătoare dar potrivită cu o piesă de puzzle în contextul dificultăților întâmpinate de Apple în dezvoltarea primului său smartphone cu suport 5G.

Surpriza vine din faptul că Huawei, care își produce singură modem-urile pentru propriile smartphone-uri și sisteme IoT, a refuzat până acum să le vândă altor companii. Apple ar fi prima și singura excepție.

FOTO În Windows 10 dispozitivele USB pot fi deconectate și fără funcția “safely remove” CITEȘTE ȘI FOTO În Windows 10 dispozitivele USB pot fi deconectate și fără funcția “safely remove”

Este adevărat că furnizarea modem-urilor 5G pentru iPhone ar crea o sursă semnificativă de venituri pentru producătorul coreean, însă este și ironic în același timp ținând cont de toate criticile la care Huawei a fost supus de oficialii americani.

Huawei, care și-a anunțat recent ambițiile de a deveni anul viitor cel mai important producător de smartphone-uri din lume, este văzută în Statele Unite și, mai nou, în alte țări, ca o sursă nesigură de echipamente wireless ce ar putea fi folosite de China pentru spionaj.

De cealaltă parte, Apple pare să aibă mari dificultăți în implementarea unui modem 5G în iPhone-urile ce vor fi lansate anul viitor. După procesele cu Qualcomm, Apple s-a orientat către Intel.

Însă, Intel se pare că a ratat mai multe termene privind chipset-ul 5G pentru iPhone, iar Apple și-ar fi pierdut încrederea în capacitatea Intel de a-i livra la timp produsul. Alte surse susțin că Apple, în ceea ce pare a fi deja disperare de cauză, a creat o echipă proprie formată din aproximativ 1.000 de oameni care lucrează la un modem 5G.

În acest context, un modem 5G produs de Huawei pentru iPhone, ar putea fi o soluție măcar temporară pentru Apple. De cealaltă parte, Apple ar putea fi pentru Huawei un cal troian pentru a redobândi o parte din piața pe care este pe cale să o piardă în Statele Unite.

viewscnt
Afla mai multe despre
huawei
apple
5g