20 de români, avertizați după ce și-au montat ilegal acasă amplificatoare de semnal GSM pe fondul izolării sociale din cauza pandemiei de COVID-19

20 de români, avertizați după ce și-au montat ilegal acasă amplificatoare de semnal GSM pe fondul izolării sociale din cauza pandemiei de COVID-19
scris 8 mai 2020

​Mai mulți români și-au montat acasă ilegal amplificatoare de semnal 2G/3G/4G, echipamente radio care cresc nivelul semnalului recepționat de telefonul mobil, pe fondul izolării sociale și a intensificării utilizării comunicațiilor electronice, a anunțat vineri autoritatea de reglementare în comunicații (ANCOM).

Încă 2 milioane de lei donate pentru a susține lupta împotriva COVID-19 CITEȘTE ȘI Încă 2 milioane de lei donate pentru a susține lupta împotriva COVID-19

Fără acordul operatorilor de telefonie, echipamentele provocau interferențe de semnal la telefonia mobilă și au generat reclamații. În urma verificărilor, 20 de persoane fizice au primit pentru moment doar avertismente, după ce au scos din folosință echipamentele. Dacă vor repeta fapta riscă amenzi de până la 5.000 de lei, scrie Hotnews.ro.

INTERVIU Bogdan Georgescu, despre premium în business CITEȘTE ȘI INTERVIU Bogdan Georgescu, despre premium în business

Amplificatoarele de semnal GSM (denumite și repetoare de semnal) sunt echipamente radio menite să preia semnalul emis de stațiile de bază 2G/3G/4G ale furnizorilor de servicii de comunicații de telefonie mobilă pentru a-l amplifica în interiorul clădirilor, oferind o putere îmbunătățită a semnalului radio recepționat de telefonul mobil.

Autoritatea de reglementare în comunicații a atenționat vineri că în contextul pandemiei de COVID-19 și pe fondul distanțării sociale și a intensificării utilizării serviciilor de comunicații electronice, amplificatoarele de semnal 2G/3G/4G, echipamente radio care cresc nivelul semnalului recepționat de telefonul mobil, ar putea să fie tot mai utilizate.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
amplificatoare de semnal gsm
covid-19