36 de vulnerabilități au fost găsite în standardul LTE

36 de vulnerabilități au fost găsite în standardul LTE
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 28 mar 2019

Tehnologia wireless LTE suferă de probleme de securitate numeroase, variate și inconsistente, se arată în cadrul unei cercetări recente.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

O echipă formată din patru cercetători sud coreeni a testat securitatea standardului LTE și a descoperit nu mai puțin de 36 de probleme de securitate care pot fi folosite de atacatori în diverse scopuri.

Probleme variază de la micul inconvenient al deconectării de la rețea, până la urmărirea comunicațiilor între dispozitive și chiar controlul efectiv al datelor schimbate prin intermediul acestui standard.

Cercetătorii au descoperit problemele de securitate folosind o metodă numită “fuzzing”, care presupune inundarea rețelei cu o cantitate foarte mare și aleatorie de date pentru a descoperi neregularități în comunicare.

Orange dă acces clienților cu telefoane Apple la tehnologia eSIM, pentru a se conecta în rețea fără cartelă CITEȘTE ȘI Orange dă acces clienților cu telefoane Apple la tehnologia eSIM, pentru a se conecta în rețea fără cartelă

O problemă în sine este inconsistența vulnerabilităților descoperite. Acestea pot avea un comportament diferit în cazul a două dispozitive din aceeași rețea, iar un singur device poate crea probleme pentru doi operatori în cazul comunicării între două rețele diferite.

Rezultatele cercetării vor fi publicate oficial în luna mai. Până atunci, metodologia folosită este prezentată operatorilor pentru ca aceștia să încerce repararea vulnerabilităților, ceea ce înseamnă că problemele descoperite ar putea rămâne fără urmări grave - dacă operatorii fac rapid modificările necesare.

Promovat de cele mai multe ori ca 4G, deși nu îndeplinește criteriile tehnice ale tehnologiei 4G, standardul wireless LTE este folosit de milioane de dispozitive mobile din întreaga lume.

viewscnt
Afla mai multe despre
lte
securitate
wireless