IT&C

Guvernul francez vrea să cumpere activele strategice ale companiei de servicii de IT Atos, prezentă și în România, aflată în dificultăți financiare

Guvernul francez vrea să cumpere activele strategice ale companiei de servicii de IT Atos, prezentă și în România, aflată în dificultăți financiare

luni, 08:29

Guvernul francez a trimis o scrisoare de intenție companiei de servicii de IT Atos, cu scopul de a achiziționa toate activitățile sale pe care statul le consideră strategice, a declarat ministrul de Finanțe Bruno Le Maire, transmite Reuters.

  • Companiile de telecomunicații pun presiune pe premierul Sunak
    Companiile de telecomunicații pun presiune pe premierul Sunak
    duminică, 19:25

    Managerii companiilor de telecomunicații consideră că planurile de a interzice persoanelor sub 16 ani să cumpere smartphone-uri “nu sunt practice sau logice în niciun fel”. Ei au demarat deja discuții preliminare cu oficialii guvernamentali pentru a-i determina să renunțe la planul de restricționare a utilizării telefoanelor mobile, conform The Telegraph.

  • Aproape toate breșele de securitate, motivate financiar
    Aproape toate breșele de securitate, motivate financiar
    duminică, 15:42

    Majoritatea breșelor de securitate (94%), descoperite în 2023, la nivel global, au fost motivate financiar, iar peste 70% au fost comise de grupuri de crimă organizată, reiese din datele unei analize Verizon, se arată într-un articol de specialitate publicat pe blogul Eset România.

  • Photoshop va avea un generator AI de imagini
    Photoshop va avea un generator AI de imagini
    duminică, 11:08

    Adobe a început să testeze o versiune beta de Photoshop, care include un instrument de inteligență artificială pe baza căruia pot fi generate imagini.

  • Numeroși utilizatori se plâng de probleme cu Apple ID
    Numeroși utilizatori se plâng de probleme cu Apple ID
    duminică, 10:11

    Un număr mare postări pe rețelele sociale descriu probleme cu sistemul de logare pe dispozitivele Apple, cu efecte diverse pentru utilizatori.

  • Apple a reluat discuțiile cu OpenAI legate de un chatbot pentru iPhone
    Apple a reluat discuțiile cu OpenAI legate de un chatbot pentru iPhone
    sâmbătă, 15:19

    Apple și OpenAI negociază, din nou, o înțelegere prin care un chatbot bazat pe tehnologia producătorului ChatGPT să ajungă a fi folosit pe iPhone.

  • Directorii OpenAI, Microsoft și Google, chemați să ajute Guvernul SUA la inteligență artificială
    Directorii OpenAI, Microsoft și Google, chemați să ajute Guvernul SUA la inteligență artificială
    sâmbătă, 10:21

    Directorii OpenAI, Microsoft și Google se numără printre cei mai importanți membri ai unui nou consiliu federal înființat pentru a consilia guvernul SUA cu privire la utilizarea sigură a inteligenței artificiale (AI), transmite France Presse.

  • Intel cade la bursă
    Intel cade la bursă
    vineri, 19:05

    Acțiunile Intel au scăzut astăzi cu peste 12%, după ce o prognoză defavorabilă a semnalat că boom-ul AI a deturnat cheltuielile companiilor de la cipurile tradiționale ale centrelor de date.

  • Compania-mamă a TikTok nu intenționează să vândă aplicația, în ciuda ultimatumului din SUA
    Compania-mamă a TikTok nu intenționează să vândă aplicația, în ciuda ultimatumului din SUA
    vineri, 17:19

    Compania-mamă chineză a TikTok, ByteDance, a anunțat joi, 25 aprilie, că nu intenționează să vândă aplicația, în pofida unei noi legi americane care îi cere să întrerupă legăturile cu rețeaua de socializare, cu riscul de a se confrunta cu o interdicție în Statele Unite, potrivit Le Figaro.

  • Antibiotice Iași a semnat cu gigantul IBM
    Antibiotice Iași a semnat cu gigantul IBM
    vineri, 16:52

    Antibiotice Iași a semnat cu gigantul american IBM pentru implementarea uneia dintre cele mai avansate soluții de software integrate de gestiune a afacerii, cum a anunțat anterior Profit.ro.