A doua versiune USB 4 promite viteze duble și compatibilitate cu cablurile actuale

A doua versiune USB 4 promite viteze duble și compatibilitate cu cablurile actuale
scris 2 sep 2022

USB 4 version 2 se apropie de lansarea oficială, ocazie cu care organizația ce se ocupă de dezvoltarea și standardizarea tehnologiei anunță o serie de informații despre viitorul standard.

În primul rând, viteza maximă de transfer de care va fi capabil USB 4 version 2 va fi dublă față de prima versiune. Acestea vor ajunge la 80 Gbpb, anunță USB Promoter Group.

USB Promoter Group este organizația care ocupă de tehnologia USB, organizație din care fac parte, printre alții, Intel, Apple, Microsoft, HP și Texas Instruments.

Apple lansează un update de iOS pentru iPhone-urile vechi CITEȘTE ȘI Apple lansează un update de iOS pentru iPhone-urile vechi

În al doilea rând, USB 4 version 2 va fi capabil să atingă noile viteze folosind vechile cabluri, create pentru pentru prima versiune USB 4. Acesta vor folosi, cum era de așteptat, conectori USB-C.

Această mențiune este extrem de importantă, deoarece utilizatorii care au deja cabluri USB 4 nu vor mai trebui să cumpere cabluri noi pentru a obține viteze mai mari de transfer când va fi lansat USB 4 version 2.

Oficialii USB Promoter Group nu au explicat până acum ce modificări tehnice au fost realizate pentru a se obține dublarea vitezei de transfer cu cablurile actuale.

De asemenea, încă nu se cunoaște când va fi lansat USB 4 version 2. Deocamdată, acest update a fost făcut doar pentru dezvoltatorii de produse.

viewscnt
Afla mai multe despre
usb 4
usc c
intel
apple
microsoft
hp
texas instruments