Acțiunile Nintendo au pierdut 10% după ce compania a lansat o aplicație de mobil în locul primului joc pentru smartphone

Acțiunile Nintendo au pierdut 10% după ce compania a lansat o aplicație de mobil în locul primului joc pentru smartphone
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 29 oct 2015

Acțiunile companiei japoneze Nintendo au scăzut joi cu aproape 10%, după ce producătorul de jocuri video a amânat lansarea primului său joc pentru smartphone și a prezentat, în schimb, o simplă aplicație pentru telefoane mobile.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Titlurile DeNA, compania alături de care Nintendo vrea să dezvolte, până în 2017, cinci jocuri pentru smartphone, au pierdut până la 16% din valoare, relatează MarketWatch.

Directorul general al Nintendo, Tatsumi Kimishima, a declarat miercuri că Nintendo va lansa primul său joc pentru telefoane inteligente și a promis că va da mai multe detalii astăzi.

Însă în locul anunțului care ar fi dezvăluit care dintre binecunoscutele personaje create de Nintendo va face trecerea la telefonia mobilă, compania japoneză a prezentat o aplicație pentru telefoane, denumită Miitomo.

Miitomo este o aplicație de socializare care permite utilizatorilor să comunice între ei cu ajutorul avatarurilor Mii, folosite în prezent pe consolele Nintendo.

Potrivit producătorului japonez, primul joc pentru telefoane inteligente va fi lansat abia în martie anul viitor, după ce inițial anunțase că lansarea va avea loc până la finele acestui an.

Nintendo a amânat lansarea jocului pentru ca utilizatorii să aibă timp să se familiarizeze cu Miitomo, a spus Kimishima.

Fondată în anul 1889 de Fusajiro Yamauchi, Nintendo producea inițial cărți de joc pentru piața din Japonia. De-a lungul anilor, Nintendo a cochetat cu mai multe domenii de activitate, oferind chiar și servicii hoteliere pentru cupluri.

În 1977, compania a lansat prima sa consolă de jocuri video pentru televiziune, iar bine-cunoscutul joc Super Mario Bros. a fost lansat în 1985.

De la lansare și până în prezent, Super Mario Bros. a fost comercializat în peste 40,2 milioane de exemplare, fiind unul dintre cele mai bine vândute jocuri din lume.

viewscnt
Afla mai multe despre
nintendo
smartphone
aplicatie
mobil
jocuri