Acțiunile Zoom scad semnificativ, din cauza temerilor legate de securitate

Acțiunile Zoom scad semnificativ, din cauza temerilor legate de securitate
scris 7 apr 2020

Acțiunile Zoom au scăzut luni cu 9% la Bursa de la New York, adăugându-se declinului semnificativ din ultimele zile, din cauza temerilor privind protecția vieții private legate de aplicația Zoom și a sporirii concurenței din partea firmelor rivale, transmite Reuters.

Zoom, software dedicat apelurilor video între utilizatori, a înregistrat în martie un nivel record al prețului acțiunilor, fiind folosită de milioane de utilizatori din întreaga lume, de la lecțiile online ale profesorilor, la întâlniri de afaceri, pe fondul măsurilor adoptate de autorități pentru limitarea pandemiei de coronavirus (COVID-19). Dar informațiile recente care au pus sub semnul întrebării practicile companiei privind protecția vieții private i-au speriat pe investitori, ștergând peste o treime din capitalizarea bursieră record a Zoom, scrie Agerpres.

VIDEO Englezii dau foc antenelor 5G, crezând că sunt de vină pentru răspândirea COVID-19 CITEȘTE ȘI VIDEO Englezii dau foc antenelor 5G, crezând că sunt de vină pentru răspândirea COVID-19

"În timp ce ne așteptăm la o creștere modestă a numărului de noi clienți, mare parte din recenta creștere se va dovedi efemeră, ea vine de la utilizatorii care folosesc gratuit aplicația și din educație, și e dificil de evaluat impactul", susțin analiștii de la Credit Suisse.

Zoom a explodat pur și simplu, de la 10 milioane de utilizatori zilnici în decembrie, la peste 200 milioane de utilizatori în prezent.

Vineri, cea mai în vogă aplicație de comunicare video a anunțat că va aloca următoarele 90 de zile pentru rezolvarea numeroaselor probleme de securitate care au fost descoperite pe parcurs ce numărul de utilizatori ai aplicației a explodat.

viewscnt
Afla mai multe despre
zoom
bursa
securitate