Zoom, aplicația momentului, promite că se va concentra exclusiv în perioada următoare pe repararea problemelor de securitate

Zoom, aplicația momentului, promite că se va concentra exclusiv în perioada următoare pe repararea problemelor de securitate
scris 3 apr 2020

Cea mai în vogă aplicație de comunicare video, Zoom, va aloca următoarele 90 de zile pentru rezolvarea numeroaselor probleme de securitate care au fost descoperite pe parcurs ce numărul de utilizatori ai aplicației a explodat.

Izolarea socială și munca de acasă în contextul pandemiei au transformat Zoom dintr-o aplicație de duzină într-o vedetă a comunicării video, în special pe zona de business, datorită în primul rând faptului că aceasta poate acomoda simultan un număr foarte mare de participanți.

Versiunea gratuită de Zoom este limitată la apeluri de 40 de minute cu 100 de participanți. Există și o versiune contracost, care oferă facilități suplimentare și poate acomoda până la 1.000 de participanți la o conferință video.

Aplicația Netflix, cele mai multe descărcări în primul trimestru al anului. YouTube Kids, cele mai multe ore de utilizare CITEȘTE ȘI Aplicația Netflix, cele mai multe descărcări în primul trimestru al anului. YouTube Kids, cele mai multe ore de utilizare

Faima și expunerea au contribuit, însă, și la descoperirea unor probleme majore ale aplicației care, focusată de enterprise fiind, ar fi trebuit să ofere o securitate și intimitate fără cusur.

În doar câteva zile s-a descoperit că Zoom:

  • Are un bug care permite atacatorilor să intre în posesia datelor de autentificare din Windows;
  • Se comportă ca un malware pe Mac pentru a păcăli restricțiile impuse de Apple;
  • Expune profilurile de LinkedIn ale utilizatorilor;
  • Are o setare implicită care permite necunoscuților să participe la conferințele video;
  • Pretinde că folosește criptare end-to-end însă nu este adevărat.

În fața acestor probleme, CEO-ul Eric S. Yuan a anunțat joi că în următoarele 90 de zile Zoom nu va mai dezvolta facilități noi. Toți inginerii companiei vor lucra la rezolvarea problemelor cunoscute, îmbunătățirea securității produsului și creșterea intimității utilizatorilor.

În mai puțin de 24 de ore, Zoom a reparat deja problemele cu kit-ul de instalare de Mac, expunerea profilurilor de LinkedIn și a datelor de autentificare pe Windows.

Zoom a explodat pur și simplu, de la 10 milioane de utilizatori zilnici în decembrie, la peste 200 milioane de utilizatori în prezent.

viewscnt
Afla mai multe despre
zoom
video