Adam Mosseri: Threads nu va încuraja știrile și politica

Adam Mosseri: Threads nu va încuraja știrile și politica
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 8 iul 2023

Publicațiile nu ar trebui să-și facă speranțe că vor descoperi în Threads o nouă sursă de trafic, întrucât aceasta, la fel ca Facebook, va încerca să evite examinarea care vine la pachet cu politica.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Într-o discuție pe noua rețea socială a companiei, șeful Instagram și, implicit, șeful Threads, Adam Mosseri, a discutat despre modul în care va fi abordată politica și, în general, știrile.

Pe undeva, era normal ca Meta să evite acest tip de conținut, la fel cum o face pe Facebook, pentru a nu a avea parte de aceeași examinare amănunțită din partea autorităților.

Pe de altă parte, dacă, într-adevăr, vrea să ia locul Twitter, Threads ar trebui să devină un loc în care utilizatorii să poată vedea cele mai recente știri, inclusiv ordonate cronologic, nu doar pe bază de algoritm.

Adam Mosseri spune, însă, că Threads nu va face nimic pentru a încuraja știrile și politica și că, de fapt, scopul nu este acela de a înlocui Twitter, ci de a crea un loc propice pentru discuții care să fie folosit de comunitățile de pe Instagram.

Ulterior, Mosseri a revenit și a clarificat, spunând că Threads nu va obstrucționa vizibilitatea știrilor, dar nici nu le va curta, așa cum a făcut-o Facebook în trecut.

Threads are deja peste 70 de milioane de utilizatori, însă, în acest prim stadiu, este un produs lipsit de multe dintre facilitățile disponibile pe Twitter sau alte platforme similare. Meta va lucra în viitorul apropiat să adauge multe dintre aceste funcționalități.

viewscnt
Afla mai multe despre
adam mosseri
threads
știri
politica
meta