SpaceX, compania lui Elon Musk, va furniza servicii de internet prin satelit în Mongolia

SpaceX, compania lui Elon Musk, va furniza servicii de internet prin satelit în Mongolia
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 iul 2023

Mongolia a acordat două licențe SpaceX, compania lui Elon Musk, pentru a opera ca furnizor de servicii de internet prin intermediul sateliților de pe orbita joasă, a anunțat guvernul acestei țări, potrivit Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Milioane de utilizatori de internet din Mongolia vor avea acces la conexiuni de mare viteză prin intermediul Starlink, serviciul de internet prin satelit operat de SpaceX, a precizat guvernul într-un comunicat.

Samsung Electronics va raporta probabil cel mai slab profit din ultimii 14 ani CITEȘTE ȘI Samsung Electronics va raporta probabil cel mai slab profit din ultimii 14 ani

Starlink a construit o rețea în expansiune rapidă, care cuprinde peste 3.500 de sateliți pe orbita joasă a Terrei și oferă conectivitate în regiuni izolate ale planetei, scrie Agerpres.

”O rețea de cabluri de fibră optică oferă deja acces extins la internet de mare viteză pe teritoriul Mongoliei, dar această tehnologie va oferi acces mai mare zonelor greu accesibile”, a spus ministrul pentru dezvoltare digitală și comunicații, Uchral Nyam-Osor.

”Păstori, fermieri, afaceri și mineri care trăiesc și muncesc pe teritoriul vast al țării noastre vor putea accesa și utiliza informații din lumea întreagă pentru a-și îmbunătăți viața”.

Cooperarea formală dintre guvernul Mongoliei și SpaceX a fost inițiată în februarie în 2023, în timpul Mobile World Congress din Barcelona.

Luna trecută, prim-ministrul L. Oyun-Erdene a avut o întâlnire virtuală cu Musk, directorul executiv al Tesla, prilej cu care au discutat posibile investiții și cooperări în sectorul automobilelor electrice.

Mongolia, o țară plină de resurse, are zăcăminte de minerale rare și de cupru, materiale esențiale în lanțul de aprovizionare din procesul de fabricație al mașinilor electrice.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
spacex
elon musk
mongolia