Afacerile Datanet Systems au crescut anul trecut cu peste 10%, la 23 mil. de euro

Afacerile Datanet Systems au crescut anul trecut cu peste 10%, la 23 mil. de euro
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 29 ian 2016

Datanet Systems, unul dintre principalii integratori locali de sisteme IT, a realizat anul trecut o cifră de afaceri de peste 23 milioane de euro, în creștere cu mai mult de 10% față de 2014, pe fondul unei evoluții echilibrate la nivelul principalelor linii de business, precum și a sectoarelor economice pe care le adresează compania.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

“2015 a însemnat pentru Datanet consolidarea expertizei și a referințelor la nivelul operatorilor naționali cu infrastructură de transport de date la 100 Gbps, dar și derularea unor proiecte în domeniul telemedicinei”, se arată într-un comunicat al companiei, remis Profit.ro.

Totodată, integratorul și-a extins acoperirea pe tehnologiile securitate cibernetică și infrastructură pentru centrele de date, atât prin diversificarea portofoliului de produse și servicii, cât și prin creșterea numarului de implementări și a cotei de piață.

“Rezultatele financiare obținute în 2015 sunt în conformitate cu obiectivele propuse, ca volum de afaceri și ca profitabilitate, dar și cu rezultatele raportate de grupul Soitron, din care Datanet face parte. La nivel de piață, evoluția cursului de schimb pe relatia monedei naționale în raport cu dolarul american a avut un impact negativ asupra performanței financiare și eficientei economice. Pentru a diminua acest impact, Datanet a adoptat diferite instrumente financiare pentru controlul efectelor deprecierii cursului de schimb. În 2015, bugetele IT au fost, în general, mai restrânse, însă chiar și în aceste condiții, am reușit să creștem cu 10% cifra de afaceri peste valorile raportate în 2014”, a explicat directorul general al companiei, Dragoș Stroescu.

Pentru acest an, Datanet Systems a planificat investiții în dezvoltarea resurselor și competențelor pe zonele de securitate cibernetică și infrastructură centre de date, domenii care vor înregistra o creștere accelerată conform studiilor de piață.

Proprietarii de restaurante nu se tem că rămân fără clienți după interzicerea fumatului: Doar n-or să rămână în case să fumeze CITEȘTE ȘI Proprietarii de restaurante nu se tem că rămân fără clienți după interzicerea fumatului: Doar n-or să rămână în case să fumeze

Investițiile au în vedere intrarea unor noi produse în portfoliu, diversificarea pachetelor de servicii oferite clienților, precum și noi certificări în rândul echipei de angajați.

Parte a grupului slovac Soitron din noiembrie 2009, Datanet Systems a fost înființată în anul 1998 și este specializată în furnizarea de echipamente de comunicații de date, voce și video, precum și servicii de implementare, consultanță și asistență tehnică.

Compania numără peste 50 de angajați, care dețin  mai mult de 65 de certificări profesionale.

La nivelul anului 2014, conform datelor de la Ministerul Finanțelor Publice, Datanet a înregistrat afaceri de 79,9 milioane de lei, în urcare cu 4,9% față de anul precedent, iar profitul net a urcat cu 9,2%, la 8,8 milioane de lei.

Acționarii companiei sunt Soitron Group SE (Slovacia) – 57,25%, Daniela Clementina Velicu – 18,25%, Dragoș Stroescu – 12,25%, Gabriel Mușat – 12,25%, conform datelor de la Registrul Comerțului.

viewscnt
Afla mai multe despre
datanet systems