AI-ul Google dobândește abilități noi

AI-ul Google dobândește abilități noi
scris 16 oct 2020

Inteligența artificială folosită de Google poate să recunoască melodii fără să le audă, poate să ghideze utilizatorii în cadrul paginilor pe baza căutărilor și știe în timp real cât de aglomerate sunt restaurantele.

Google a anunțat o serie de facilități noi pentru utilizatorii aplicației sale cu același nume, toate având la bază specializări ale inteligenței artificiale precum învățarea mecanică.

Pe de o parte, aplicația Google poate acum să recunoască muzica la cererea utilizatorului, ca aplicații precum Soundhound sau Shazam, dar fără să îi fie pusă melodia pentru care utilizatorul vrea să afle cine o cântă și cum se numește.

Zoom a început să implementeze criptarea end-to-end CITEȘTE ȘI Zoom a început să implementeze criptarea end-to-end

AI-ul poate recunoaște melodia după fredonat sau fluierat. Cei de la Google spună chiar că recunoașterea este posibilă și când fredonatul sau fluieratul sunt aproximative și nu urmăresc prea bine linia melodică.

Funcția de recunoaștere muzicală poate fi invocată printr-un buton din bara de căutare al aplicației Google, dar și printr-o comandă pentru Google Assistant, precum “what is this song?”.

Pe de altă parte, AI-ul Google poate ghida utilizatorul care a căutat ceva specific în cadrul motorului de căutare în locul în care pagina web conține referința dorită.

De exemplu, dacă utilizatorul caută pe Google câte ouă se pun la prepararea unei rețete, după ce dă click pe unul din rezultate utilizatorul este îndrumat de AI către locul exact din pagina web unde se scrie despre ouăle necesare.

O altă noua abilitate a AI-ului Google, utilă mai ales în pandemie, este legată de gradul de aglomerare al restaurantelor. Acesta va indica în timp real cât de aglomerat este un restaurant, la fel cum Google Maps sau Waze arată aglomerația din trafic.

viewscnt
Afla mai multe despre
ai
google
cautare
restarante
muzica