Alibaba vrea să separe de grup divizia de cloud și să o listeze la bursă; veniturile trimestriale au ratat așteptările

Alibaba vrea să separe de grup divizia de cloud și să o listeze la bursă; veniturile trimestriale au ratat așteptările
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 mai 2023

Alibaba și-a anunțat intenția de a-și desprinde de grup divizia de cloud ca o companie separată, cotată la bursă, în timp ce veniturile trimestriale ale titanului chinez de comerț electronic au ratat așteptările, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

”Facem pași concreți pentru deblocarea valorii afacerilor noastre și suntem încântați să anunțăm că boardul nostru a aprobat o separare completă a Cloud Intelligence Group, printr-o distribuire de dividende în acțiuni către acționari, cu intenția ca acesta să devină o societate independentă, listată la bursă”, a spus CEO-ul companiei, Daniel Zhang.

TEST DRIVE Dacia Extreme, cea mai nouă și mai scumpă versiune de echipare a mărcii CITEȘTE ȘI TEST DRIVE Dacia Extreme, cea mai nouă și mai scumpă versiune de echipare a mărcii

Acțiunile Alibaba au scăzut cu 2,4% după publicarea raportului trimestrial, deoarece investitorii au reacționat la rezultatele companiei și la planurile de spin-off, scrie News.ro.

Iată cum au evoluat rezultatele financiare ale Alibaba în trimestrul care s-a încheiat la 31 martie 2022, în comparație cu estimările de consens ale Refinitiv: Venituri: 208,2 miliarde de yuani chinezi (29,6 miliarde de dolari) față de 210,2 miliarde de yuani estimați, în creștere cu 2% față de anul precedent; câștigul pe acțiune diluat non-GAAP: 1,34 yuani față de 2,08 yuani așteptați, în creștere cu 35% față de anul precedent

Raportul este primul publciat de Alibaba de când s-a împărțit în șase divizii și este, de asemenea, primul ale cărui date reflectă redeschiderea Chinei după Covid-19.

În decembrie, țara a ridicat brusc controalele stricte legate de Covid, cum ar fi blocarea și restricțiile de călătorie.

În raportul său pentru trimestrul al patrulea fiscal, Alibaba a declarat că intenționează să își desprindă divizia de cloud ca o companie nou listată, sub rezerva restructurării anumitor active, datorii și contracte și aprobări de reglementare.

Alibaba este un jucător important în cloud computing în țara sa de origine și caută din ce în ce mai mult să concureze cu giganții americani consacrați, cum ar fi Amazon și Microsoft .

”Credem că acesta a fost un pas în direcția corectă pentru povestea Alibaba”, a declarat Dan Ives, analist la Wedbush Securities, pentru CNBC în comentarii trimise joi prin e-mail.

Vodafone desființează mii de locuri de muncă CITEȘTE ȘI Vodafone desființează mii de locuri de muncă

De asemenea, compania a anunțat planuri de a strânge bani de la investitori externi pentru grupul său internațional de comerț digital, care include platformele de cumpărături online Lazada și AliExpress.

Alibaba a mai spus că intenționează să lanseze o ofertă publică inițială pentru unitatea sa Cainiao Smart Logistics, în care deține în prezent un pachet de 67%. IPO este programată să se finalizeze în următoarele 12 până la 18 luni.

Consiliul de administrație al Alibaba a aprobat începerea unei explorări privind listarea afacerii sale cu amănuntul Freshippo în următoarele șase până la 12 luni, a spus compania.

viewscnt
Afla mai multe despre
alibaba
cloud