Amazon a început să concedieze angajați din diviziile sale de cloud computing și resurse umane

Amazon a început să concedieze angajați din diviziile sale de cloud computing și resurse umane
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 apr 2023

Amazon a început să concedieze angajați din diviziile sale de cloud computing și resurse umane. CEO-ul Amazon Web Services (AWS), Adam Selipsky, și șefa de resurse umane, Beth Galetti, au trimis note angajaților din SUA, Canada și Costa Rica, informându-i despre reducerile de locuri de muncă, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

”Este o zi grea în organizația noastră”, a scris Selipsky în notă.

Peste 1 milion de spanioli au renunțat la Netflix în primul trimestru CITEȘTE ȘI Peste 1 milion de spanioli au renunțat la Netflix în primul trimestru

Disponibilizările fac parte din reducerile de locuri de muncă anunțate anterior, care se preconizează că vor afecta 9.000 de angajați, scrie News.ro

Săptămâna trecută, Amazon a concediat câțiva angajați din unitatea sa de publicitate și a renunțat în ultimele săptămâni la angajații din unitatea de jocuri video și unitățile de streaming live Twitch.

Amazon a încheiat o rundă separată de disponibilizări la începutul acestui an, care a afectat aproximativ 18.000 de angajați.

Combinate cu reducerile din această lună, disponibilizările marchează cele mai mari concedieri din istoria de 29 de ani a Amazon.

CEO-ul Amazon, Andy Jassy, a redus în mod agresiv costurile în întreaga companie, deoarece retailerul online ia în calcul o recesiune economică și o încetinire a creșterii în activitatea sa de bază de retail.

Amazon a înghețat angajările în forța de muncă corporativă, a renunțat la unele proiecte experimentale și a încetinit extinderea depozitelor.

Anunțând concedieri în activitățile de publicitate și AWS, Jassy a arătat că două dintre cele mai mari și mai profitabile afaceri ale Amazon nu sunt imune la reducerea costurilor.

WhatsApp poate fi folosit pe mai multe telefoane CITEȘTE ȘI WhatsApp poate fi folosit pe mai multe telefoane

Atât AWS, cât și publicitatea au înregistrat o încetinire a creșterii în ultimele luni, deoarece companiile își reduc cheltuielile pe fondul unui mediu economic dificil.

Unele echipe din cadrul AWS au fost incluse în runda anterioară de concedieri.

O parte din disponibilizările de miercuri ar urma să ajungă și la operațiunile de servicii profesionale a AWS, care îi ajută pe clienți să depaneze problemele legate de infrastructura lor de cloud, potrivit unui angajat actual, care a cerut să rămână anonim pentru că nu este autorizat să vorbească pe această temă.

Numărul de persoane angajate la AWS a crescut în timpul pandemiei de Covid, care s-a dovedit a fi un avantaj masiv pentru Amazon și alți furnizori de cloud, deoarece companiile, agențiile guvernamentale și școlile și-au accelerat tranziția către cloud.

Având în vedere această creștere rapidă, precum și climatul general de afaceri și macroeconomic, este esențial să ne concentrăm pe identificarea și plasarea resurselor noastre în spatele priorităților noastre principale - acele lucruri care contează cel mai mult pentru clienți și care vor muta acul pentru afacerea noastră, ” a scris Selipsky în notă.

Rusia își lansează propriul robot conversațional, GigaChat CITEȘTE ȘI Rusia își lansează propriul robot conversațional, GigaChat

”În multe cazuri, aceasta înseamnă că membrii echipei schimbă proiectele, inițiativele sau echipele în care lucrează; cu toate acestea, în alte cazuri a dus la aceste eliminări de rol.” Amazon urmează să raporteze rezultatele financiare din primul trimestru după închiderea tranzacțiilor de joi.

Investitorii vor aștepta informații dacă eforturile lui Jassy de reducere a costurilor au îmbunătățit profitabilitatea și când se așteaptă directorii Amazon ca creșterea AWS să se reaccelereze. Acțiunile Amazon au crescut cu peste 3% în tranzacțiile de după-amiază miercuri.

viewscnt
Afla mai multe despre
amazon
concedieri