Amazon a obținut aprobare pentru lansarea propriei constelații de sateliți

Amazon a obținut aprobare pentru lansarea propriei constelații de sateliți
scris 2 aug 2020

Federal Communications Commission a dat undă verde gigantului american pentru proiectul Kuiper, care va concura cu Starlink-ul celor de SpaceX.

Amazon a primit aprobare pentru lansarea a 3.236 de sateliți, pe care-i va folosi în cadrul proiectului Kuiper pentru a furniza internet pe Pământ. Aceștia nu sunt toți sateliții din cadrul proiectului, ci doar baza acestuia, conform companiei americane.

Simultan cu primirea aprobării de la FCC, Amazon a anunțat că va aloca 10 miliarde de dolari pentru acest proiect, bani care vor fi folosiți atât pentru construcția și plasarea pe orbită a sateliților, cât și pentru dezvoltarea infrastructurii de la sol.

FBI a găsit hackerii care au spart Twitter CITEȘTE ȘI FBI a găsit hackerii care au spart Twitter

Amazon vrea să vândă conexiuni prin satelit la internet nu doar utilizatorilor finali, ci și operatorilor de comunicații. Operatorii vor putea folosi aceste conexiuni pentru a duce acoperirea 5G în zone izolate, dacă acest lucru rentează.

De asemenea, Kuiper va fi disponibil la nivel global, nu doar în Statele Unite, conform oficialilor companiei.

Project Kuiper are o întârziere semnificativă față de principalul rival, Starlink. SpaceX nu doar că a lansat deja numeroși sateliți pe orbita joasă a planetei, dar se și apropie cu pași rapizi de stadiul beta, în care conexiunile vor fi testate cu ajutorul unui număr redus de oameni.

viewscnt
Afla mai multe despre
amazon
satelit
internet