Casa Albă va obliga ByteDance să se separe de TikTok în SUA

Casa Albă va obliga ByteDance să se separe de TikTok în SUA
scris 1 aug 2020

Casa Albă se pregătește să oblige ByteDance să se separe de operațiunile din SUA ale TikTok, din cauza îngrijorării că dreptul de proprietate al companiei chineze asupra popularei aplicații de conținut video pune în pericol datele personale ale utilizatorilor, au declarat vineri persoane apropiate situației, transmite Reuters.

Măsura ar reprezenta o lovitură majoră pentru compania din Beijing, care a devenit unul dintre puținele conglomerate chineze cu operațiuni globale datorită succesului comercial al TikTok, scrie News.ro.

Nu este clar cum ar trebui să aibă loc separarea și ce va face ByteDance cu restul operațiunilor globale ale TikTok.

Credite de sute de milioane de lei, cu garanții de stat, avizate de Guvern pentru TAROM și Blue Air CITEȘTE ȘI Credite de sute de milioane de lei, cu garanții de stat, avizate de Guvern pentru TAROM și Blue Air

ByteDance și Departamentul Trezoreriei, care prezidează comisia guvernamentală care evaluează dreptul de proprietate al ByteDance asupra TikTok, au refuzat să comenteze.

Secretarul Trezoreriei SUA, Steve Mnuchin, a declarat miercuri că TikTok este evaluată din punctul de vedere al securității naționale de către Comisia pentru Investițiile Străine în Statele Unite șși că va face recomandări președintelui Donald Trump în această săptămână.

viewscnt
Afla mai multe despre
tiktok
sua