Amazon.com a început să reducă locurile de muncă la divizia sa de streaming de muzică

Amazon.com a început să reducă locurile de muncă la divizia sa de streaming de muzică
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 nov 2023

Amazon.com a început să reducă locurile de muncă la divizia sa de streaming de muzică, a anunțat compania miercuri, confirmând cea mai recentă din câteva runde de concedieri din ultimul an, care au afectat peste 27.000 de angajați ai gigantului de retail, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Angajați din America Latină, America de Nord și Europa au primit notificări că locurile lor de muncă au fost eliminate, potrivit unor persoane familiare cu problema, scrie News.ro.

Google lansează o serie de instrumente pentru căutarea reducerilor CITEȘTE ȘI Google lansează o serie de instrumente pentru căutarea reducerilor

Un purtător de cuvânt al Amazon a confirmat concedierile după ce a fost contactat de Reuters. Ea a refuzat să spună câți angajați au fost afectați.

”Am monitorizat îndeaproape nevoile noastre organizaționale și am prioritizat ceea ce contează cel mai mult pentru clienți și sănătatea pe termen lung a afacerilor noastre. Unele roluri au fost eliminate din echipa Amazon Music. Vom continua să investim în Amazon Music”, a spus ea într-un comunicat.

În statul Washington, unde își are sediul Amazon, California sau New York nu s-a făcut nicio cerere de concedieri în masă, care se numără printre cele mai mari centre de angajați pentru companie, potrivit unei analize a notificărilor pentru ajustarea și recalificarea lucrătorilor.

Reducerile au loc chiar dacă Amazon a raportat un profit net în trimestrul al treilea care a depășit cu mult estimările analiștilor și a estimat venituri în ultimul trimestru al anului, aproximativ conform așteptărilor.

EXCLUSIV UiPath se va implica în digitalizarea ANAF CITEȘTE ȘI EXCLUSIV UiPath se va implica în digitalizarea ANAF

Trimestrul al patrulea este cel mai important pentru Amazon, deoarece include cumpărăturile de sărbători. Amazon a tăiat în liniște locurile de muncă, inclusiv personalul de comunicații din diviziile Studiouri, Video și Muzică, luna trecută.

Amazon Music, care include și podcasturi, concurează cu Spotify, Pandora, Google Alphabet și Apple în oferirea de servicii nelimitate de streaming de muzică, contra cost. A crescut prețul abonamentului lunar la începutul acestui an cu un dolar, la 10,99 dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
amazon.com
strsming
muzica