Amprentele pot fi recreate din sunete făcute la atingerea ecranului

Amprentele pot fi recreate din sunete făcute la atingerea ecranului
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 21 feb 2024

Amprentele folosite de utilizatori pentru autentificarea pe smartphone-uri și alte dispozitive pot fi recreate pe baza sunetelor pe care acestea le emit în momentul în care ating ecranele.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Avertizarea vine din partea unei echipe de cercetători americani și chinezi, care tocmai au publicat o cercetare în acest sens.

Swipe-ul (mișcarea degetului pe ecran) emite sunete specifice, iar pe baza acestor sunete, pot fi recreate amprentele degetelor, care pot fi folosite pentru deblocarea dispozitivelor electronice.

Apple va integra AI în funcția de căutare a dispozitivelor sale CITEȘTE ȘI Apple va integra AI în funcția de căutare a dispozitivelor sale

În urma testelor făcute, cercetătorii spună că pot ataca cu succes până la 27,9% din amprentele parțiale și 9,3% din amprentele complete în doar cinci încercări la cea mai înaltă  setare de securitate FAR (False Acceptance Rate).

Pentru a demonstra, cercetătorii au creat un instrument pe care l-au numit PrintListener. Acesta utilizează o serie de algoritmi pentru pre-procesarea semnalelor audio brute, care sunt apoi utilizate pentru a genera amprente sintetice.

Descoperirea cercetătorilor ar putea fi folosită pentru îmbunătățirea securității autentificării cu amprente, care este din ce în ce mai folosită.

Până în 2023, conform unor estimări, această industrie urmează a ajunge să valoreze aproape 100 de miliarde de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
amprente
autentificare
securitate
sunete