Mii de posesori ai camerelor video Wyze au văzut unii în casele altora

Mii de posesori ai camerelor video Wyze au văzut unii în casele altora
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 20 feb 2024

O problemă tehnică, pentru care Wyze dă vina pe Amazon, a făcut ca utilizatorii camerelor video vândute de companie să ajungă să-și vadă filmările unii altora.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

13.000 de posesori de camere video Wyze, nu doar 14, cât anunțase compania inițial, au avut acces la secțiunea de înregistrări video ale altor utilizatori, anunță acum producătorul.

Compania explică cum totul a pornit de la o problemă de funcționare a soluției de stocare cloud Amazon Web Services, care a făcut ca filmările live să nu poată fi folosite vreme de mai multe ore.

TikTok riscă sancțiuni severe CITEȘTE ȘI TikTok riscă sancțiuni severe

Apoi, după ce problema cu AWS s-a rezolvat, pentru că au revenit simultan online un mare număr de camere, s-a ajuns să se amestece ID-urile dispozitivelor și ale utilizatorilor.

Din această cauză, utilizatorii au ajuns să vadă în secțiunea cu înregistrări capturi ale altor utilizatori. Conform companiei, 13.000 de utilizatori au fost afectați, însă doar puțin peste 1.500 s-au și uitat în casele altor utilizatori.

Evident că mulți utilizatori s-au arătat revoltați de acest incident și spun că nu mai au încredere să dea drumul camerelor, știind că ar putea fi văzuți de necunoscuți.

De cealaltă parte, Wyze spune că va introduce un strat suplimentar de securitate pentru accesul la tab-ul Events din aplicație, acolo unde apar filmările înregistrate.

viewscnt
Afla mai multe despre
camere video
wyze
aws