AMSIMCEL obține o finanțare de 4,8 milioane de euro

AMSIMCEL obține o finanțare de 4,8 milioane de euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 oct 2022

Startup-ul românesc AMSIMCEL, software de verificare fizică care rulează pe unitățile de procesare grafică (GPU) cu capacități de calcul de înaltă performanță, atrage o finanțare de 4,8 milioane de euro, prin acceleratorul Consiliului European pentru Inovare (EIC).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

AMSIMCEL este un startup de tehnologie deeptech care dezvoltă o platformă pentru verificarea cipurilor, fondată în 2017 în România de Cătălin Țugui (38 de ani), Co-Fondator, CEO & Physical Design Verification Engineer, Emanuel Dogaru (35 de ani), Co-Fondator & CTO și Gabriel Donici (38 de ani), Co-Fondator & Advisor, Anca Marcu (35 de ani), CFO.

Apple, obligată la plata a 20 de milioane de dolari pentru vânzarea de telefoane fără încărcătoare în Brazilia CITEȘTE ȘI Apple, obligată la plata a 20 de milioane de dolari pentru vânzarea de telefoane fără încărcătoare în Brazilia

În următorii trei ani, AMSIMCEL se va extinde printr-o finanțare EIC totală de 2,5 milioane euro, sub formă de grant, și 1,1 milioane euro sub formă de capital propriu, cofinanțată de o rundă suplimentară de investiții de 1,2 milioane euro susținută de investitori existenți și noi.

Finanțarea va fi utilizată pentru dezvoltarea companiei, finalizarea dezvoltării produsului, comercializarea, îmbunătățirea comercială și extinderea pieței.

Compania se numără printre cele 75 de startup-uri europene inovatoare care vor primi sprijin financiar în valoare de 400 de milioane de euro sub formă de granturi și investiții de capital din partea acceleratorului Consiliului European pentru Inovare (EIC). 

viewscnt
Afla mai multe despre
amsimcel-hyperpv
finanțare