Aplicația TikTok, acuzată de spionaj, disponibilă din nou pe Google

Aplicația TikTok, acuzată de spionaj, disponibilă din nou pe Google
scris 4 ian 2020

Aplicația mobilă de mesagerie TikTok, care fusese închisă pe principalele platforme de descărcare pe fondul suspiciunilor că utilizatorii erau spionați, este din nou disponibilă pe Google Play Store.

Google și Apple au închis TikTok după publicarea de către cotidianului american The New York Times a unui articol în care serviciile de informații din Emirate au fost acuzate că au acces direct la mesaje, conversații video sau date de localizare, camere și microfoane de telefon, arată news.ro.

"Suntem bucuroși să vă informăm că TikTok este de acum disponibilă pentru descărcare pe Google Play Store", au declarat reprezentanții ei pe contul de Twitter.

Aplicația rămâne indisponibilă pe Apple Store.

FOTO HP Elite Dragonfly, noua gamă de laptopuri convertibile 2 în 1 CITEȘTE ȘI FOTO HP Elite Dragonfly, noua gamă de laptopuri convertibile 2 în 1

TikTok a cunoscut o popularitate rapidă în Orientul Mijlociu unde mai multe țări, între care Emiratele, restricționează sau interzic majoritatea altor servicii de apelare prin aplicații de mesagerie, precum WhatsApp.

Lansată în 2019, TikTok a fost dezvoltată de Breej Holding, care, potrivit The New York Times, ar fi în realitate o societate de fațadă a DarkMatter, o firmă de cibersecuritate și de piratare cu legături în guvernul Emiratelor Unite.

Google a confirmat pentru AFP că a închis TikTok pentru "o problemă de reglaj", fără a oferi detalii.               

Autoritatea de reglementare a telecomunicațiilor (TRA) din Emirate a dezmințit acuzațiile din cotidianul american, asigurând că reglementarea în vigoare interzice "încălcarea datelor" și "interceptările ilegale".       

Emiratele Arabe Unite investesc masiv în noi tehnologii și în inteligența artificială, dar un număr de experți și organizații îi acuză pe oficiali de îngrădirea în mod strict a libertății pe internet.

viewscnt
Afla mai multe despre
tiktok
aplicatie