Aplicații cu malware, descoperite în magazinul de aplicații pentru Mac

Aplicații cu malware, descoperite în magazinul de aplicații pentru Mac
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 12 aug 2022

Un developer chinez a păcălit măsurile de securitate folosite de Apple pentru Mac App Store și a reușit să publice mai multe aplicații cu un malware ascuns.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

Experții în securitate cibernetică de la Privacy 1st au analizat mai multe aplicații publicate în magazinul oficial de conținut pentru Mac-uri și au descoperit un malware pe care Apple nu l-a depistat când a aprobat aplicațiile în cauză.

Asta pentru că, la momentul în care aplicațiile erau verificate de Apple nici nu exista vreun malware. Acesta era introdus după aprobarea aplicațiilor, de la distanță, prin intermediul unui server de comandă.

VIDEO Samsung a prezentat seria de smartwatch-uri Galaxy Watch 5 CITEȘTE ȘI VIDEO Samsung a prezentat seria de smartwatch-uri Galaxy Watch 5

Aplicațiile comunicau prin serverele Cloudflare și GoDaddy pentru a-și ascunde originea și foloseau site-urile Google pentru publicarea politicilor de utilizare.

În plus, pentru a crește popularitatea aplicațiilor, dezvoltatorul a cumpărat recenzii pozitive false. Acestea au contribuit la o vizibilitate mai bună în App Store, ceea ce le-a ajutat să ajungă pe cât mai multe calculatoare.

Apple nu se lovește la fel de frecvent ca Google de astfel de situații, însă, descoperirea contrazice propaganda dezvoltatorului smartphone-urilor iPhone, care susține că nu permite accesul la magazine terțe și instalarea aplicațiilor din alte surse tocmai pentru a nu reduce nivelul de securitate a utilizatorilor săi.

viewscnt
Afla mai multe despre
aplicații
malware
mac
apple