Lenovo a înregistrat cea mai mică creștere a veniturilor din ultimele nouă trimestre, din cauza scăderii vânzărilor de PC-uri

Lenovo a înregistrat cea mai mică creștere a veniturilor din ultimele nouă trimestre, din cauza scăderii vânzărilor de PC-uri
scris 11 aug 2022

Grupul chinez Lenovo din China a înregistrat cea mai mică creștere a veniturilor din ultimele nouă trimestre, deoarece cel mai mare producător de PC-uri din lume s-a confruntat cu scăderea vânzărilor de dispozitive, după un boom alimentat de pandemie și, de asemenea, a fost afectat de restricțiile legate de Covid-19 impuse de China, transmite Reuters.

Rezultatele confirmă strategia Lenovo de a pune accentul pe dezvoltarea afacerilor sale de computere non-personale, cum ar fi smartphone-uri, servere și servicii de tehnologie a informației, care, împreună, reprezintă acum mai mult de o treime din vânzările sale, scrie News.ro.

Google a lansat un site care ajută copiii să învețe să citească CITEȘTE ȘI Google a lansat un site care ajută copiii să învețe să citească

Venitul total al Lenovo în trimestrul aprilie-iunie a fost de 16,96 miliarde dolari, în creștere cu 0,2% față de același trimestru din urmă cu un an, în conformitate cu o estimare medie a șapte analiști citați de firma Refinitiv, de 16,87 miliarde dolari, extrasă de la șapte analiști.

Aceasta este cea mai mică creștere după cea din trimestrul încheiat în martie 2020.

Venitul net atribuibil acționarilor pentru trimestrul raportat a crescut cu 11%, la 516 milioane de dolari.

Creșterea lentă a afacerilor Lenovo a coincis cu încetinirea industriei PC-urilor la nivel mondial, după un avans puternic al vânzărilor, alimentat de pandemie, ceea ce a determinat mai multe companii de la producători de cipuri până la producători de electronice precum Intel și Samsung să avertizeze despre o încetinire bruscă a cererii.

Livrările globale ale Lenovo au scăzut cu 11,1% în ultimul trimestru, față de intervalul similar al anul precedent, aceasta fiind cea mai mare scădere de la an la an după trimestrul al doilea din 2013, potrivit companiei de cercetare Counterpoint.

Livrările totale de PC-uri Lenovo au scăzut cu 12,7%, până la 17,4 milioane de unități, în mare parte din cauza cererii slabe a consumatorilor, a spus Counterpoint.

Profitul net al RCS&RDS s-a dublat CITEȘTE ȘI Profitul net al RCS&RDS s-a dublat

Cu toate acestea, compania chineză a rămas lideră pe piața globală de PC-uri, cu o cotă de 24,4%.

În plus, restricțiile din China în timpul trimestrului au dat o lovitură lanțului de aprovizionare cu PC-uri, partenerii importanți de producție de laptopuri, respectiv Quanta, Compal și Wistron, suferind întreruperi semnificative în producție, potrivit datelor.

viewscnt
Afla mai multe despre
lenovo
pc