Aplicațiile de Android vor fi obligate să ofere opțiuni pentru ștergerea conturilor și a datelor personale

Aplicațiile de Android vor fi obligate să ofere opțiuni pentru ștergerea conturilor și a datelor personale
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 6 apr 2023

Google calcă, din nou, pe urmele Apple, și încearcă să facă ștergerea conturilor din aplicațiile mobile la fel de simplă precum este crearea acestora, pentru a evita eventuale incidente de securitate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Google anunță că va implementa o nouă politică, prin care aplicațiile utilizate pe bază de cont trebuie să ofere o opțiune și pentru ștergerea conturilor și, prin ștergerea conturilor, să fie șterse și toate datele personale asociate.

Viitoarea opțiune va oferi un anumit nivel de flexibilitate. Spre exemplu, utilizatorii ar trebui să poată șterge anumite tipuri de informații fără a șterge complet contul creat.

Google elimină limita de fișiere impusă serviciului Drive CITEȘTE ȘI Google elimină limita de fișiere impusă serviciului Drive

Ideea este de a educa și oferi utilizatorilor mai mult control asupra propriilor date, spun oficialii companiei care continua să colecteze date de localizare și după ce utilizatorii dezactivau această funcție.

Noua politică va fi implementată în mai multe etape. Până pe 7 decembrie, dezvoltatorii vor trebui să răspundă întrebărilor despre siguranța datelor dintr-un chestionar oficial.

Apoi, la începutul anului viitor, schimbările vor fi afișate în cadrul Play Store, iar dezvoltatorii care mai au nevoie de timp au până pe 31 mai 2022 să ceară o extensie.

La fel ca și în alte cazuri privind îmbunătățirile aduse pe partea de intimitate, Google urmează o schimbare similară pe care Apple a instituit-o în urmă cu mai multe luni.

viewscnt
Afla mai multe despre
aplicații
android
conturi
date personale