App Store găzduiește peste 1,7 milioane de aplicații

App Store găzduiește peste 1,7 milioane de aplicații
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 21 mai 2023

Magazinul oficial de aplicații pentru produsele Apple oferă mai bine de 1,7 milioane de aplicații, conform primului raport de transparență pentru App Store lansat de compania americană.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Apple a publicat primul raport anual de transparență pentru App Store, raport pe care și-a luat obligația să-l realizeze doar ca urmare a unei înțelegeri în valoare de 100 de milioane de dolari, după un proces intentat de dezvoltatorii de aplicații.

Raportul scoate la lumină multe cifre privind aplicațiile trimise de dezvoltatori către Apple pentru aprobare. Cea mai importantă cifră dintre toate este numărul de aplicații care există în App Store la nivelul anului trecut - 1.783.232.

Samsung păstrează Google ca motor de căutare pe smartphone-urile companiei CITEȘTE ȘI Samsung păstrează Google ca motor de căutare pe smartphone-urile companiei

În total, dezvoltatorii au trimis anul trecut 6,1 milioane de aplicații și update-uri, dintre care peste 1,6 milioane au fost respinse. Din cele respinse, 253.466 au fost aprobate după apel.

Cele mai multe aplicații eliminate făceau parte din categoriile jocuri, utile, afaceri și educație. Acestea își aveau cel mai frecvent originea în China.

Numărul total al conturilor de dezvoltatori a ajuns la 36.974.015. Din acestea, anul trecut au fost dezactivate 428.487 de conturi.

Alte cifre interesante vizează funcția de căutare. De exemplu, 373.211.396 de oameni folosesc în medie funcția de căutare din App Store în fiecare săptămână și 1.399.741 de aplicații apar în top 10 la cel puțin 1.000 de căutări.

Mai multe alte cifre oficiale despre dezvoltatorii și aplicațiile din App Store pot fi găsite în raportul tocmai publicat de Apple (PDF).

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
app store
aplicații
dezvoltatori