Apple a brevetat un nou tip de cască pentru realitatea virtuală și augmentată

Apple a brevetat  un nou tip de cască pentru realitatea virtuală și augmentată
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 12 feb 2018

Apple a înregistrat un nou patent în domeniul realității virtuale și augmentate, a cărui prezentare tehnică descrie un tip de cască ușoară, ce poate fi purtată perioade mari.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Una din cele mai mari probleme ale produselor de VR și AR pentru zona de consum este dimensiunea mare a căștilor, care rezultă din faptul că, în prezent, componentele necesare nu au dimensiuni suficient de mici pentru a permite crearea unor produse mai practice.

Prin patentul înregistrat, Apple pare să urmărească exact acest lucru: dezvoltarea unei căști ușoare care să poată fi purtată un timp mai îndelungat, fără a crea disconfort pentru utilizator.

Descrierea patentului vorbește despre o serie de lentile care au rolul de a redirecționa imaginile către ochiul uman, lentile care fac parte dintr-un sistem optic al unui ecran ce poate fi montat pe cap - o cască.

Infrastructura digitală a Jocurilor Olimpice a fost atacată în timpul ceremoniei de deschidere CITEȘTE ȘI Infrastructura digitală a Jocurilor Olimpice a fost atacată în timpul ceremoniei de deschidere

Aceasta diferă de produsele care se comercializează în prezent prin greutatea și dimensiunile reduse. Termenul tehnic, împrumutat de la telescoape, este sistem optic catadioptric. Acesta focusează lumină într-un mod compact, filtrând efectele generate de aberațiile cromatice.

Casca descrisă în brevet ar urma să poată urmări mișcările capului în mediul 3D, eliminând nevoie montării senzorilor pe corp, precum și mișcarea ochilor, pentru a crea o profunzime mai mare a câmpului.

Existența acestui brevet nu înseamnă automat că Apple va lansa o astfel cască, ci doar că se cercetează această posibilitate în cadrul companiei. Lansarea produsului final depinde de găsirea unei căi de a pune în practică principiile descrie în brevet.

Însă, lansarea unei căști de VR/AR care să difere de restul prin faptul că poate fi folosită cu ușurință, s-ar potrivi de minune tiparului companiei americane, care s-a preocupat întotdeauna cu realizarea unor produse cât mai ergonomice și intuitive.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
realitate virtuală
realitate augmentată