Apple a cumpărat un start-up specializat în tehnologii de AI pentru eficientizarea producției

Apple a cumpărat un start-up specializat în tehnologii de AI pentru eficientizarea producției
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 15 mar 2024

DarwinAI, un startup canadian care dezvoltă tehnologii de inteligență artificială menite să supravegheze producția, cu scopul creșterii eficienței, a fost cumpărat de Apple.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Gigantul american ar putea să-și îmbunătățească propria producție cu ajutorul tehnologiei achiziționate de la compania canadiană - sisteme de viziune computerizată care observă componentele în timpul procesului de producție.

În plus, DarwinAI a creat tehnici prin care reduce dimensiunile modelelor lingvistice, pentru a le face să ruleze mai rapid și să consume mai puține resurse.

Apple anunță în UE o schimbare importantă pentru utilizatori, dar și pentru dezvoltatorii de aplicații CITEȘTE ȘI Apple anunță în UE o schimbare importantă pentru utilizatori, dar și pentru dezvoltatorii de aplicații

Aceasta din urmă s-ar putea dovedi utilă în încercarea Apple de a dezvolta tehnologii de IA generativ pentru produsele sale.

Cele două companii nu au anunțat care este valoarea tranzacției, însă, aceasta, probabil, depășește cele 15 milioane de dolari pe care startup-ul le-a atras până acum prin finanțări.

Nu se știe nici când exact a avut loc înțelegerea, însă, se știe că angajații DarwinAI s-au alătura deja Apple încă din ianuarie.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
darwinai
inteligență artificială
eficientizarea producției