Google a plătit recompense în valoare de 10 milioane de dolari anul trecut

Google a plătit recompense în valoare de 10 milioane de dolari anul trecut
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 14 mar 2024

632 de experții în securitate cibernetică din 68 de țări au fost recompensați, anul trecut, pentru descoperirea unor probleme de securitate, cu 10 milioane de dolari de Google.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Google continuă să deruleze programul Vulnerability Reward, prin care experții în securitate ce descoperă amenințări relevante sunt recompensați în bani.

Anul trecut, compania le-a plătit acesta 10 milioane de dolari, o sumă, evident, mare, însă, mai mică decât în 2022, când a plătit 12 milioane de dolari.

Programul TikTok de monetizare a efectelor video ajunge în România CITEȘTE ȘI Programul TikTok de monetizare a efectelor video ajunge în România

Din 2010, de când a lansat acest program, Google a plătit pentru descoperirea problemelor de securitate, în total, 59 de milioane de dolari.

Cea mai mare recompensă pățită unui singur expert anul trecut de Google a fost de 113.335 de dolari.

3.4 milioane de dolari au fost plătiți doar pentru vulnerabilități de Android. Recompensa maximă pentru aceste vulnerabilități a fost crescut la 15.000 de dolari, ceea ce a dus la un număr mai mare de probleme raportate.

356 de rapoarte au vizat anul trecut browser-ul Chrome. Pentru  probleme de securitate ce-l vizează pe acesta, Google a plătit anul trecut 3,2 milioane de dolari.

Tot anul trecut a marcat și introducerea în programul de recompense derulat de Google a proiectele de inteligență artificială, precum Gemini, dezvoltate de companie.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
recompense
securitate cibernetică