Apple a exclus jocul "Fortnite" din AppStore timp de mai mulți ani, până la finalizarea tuturor apelurilor din justiție

Apple a exclus jocul "Fortnite" din AppStore timp de mai mulți ani, până la finalizarea tuturor apelurilor din justiție
scris 23 sep 2021

Apple a exclus jocul "Fortnite" din AppStore timp de mai mulți ani, până la finalizarea tuturor apelurilor din justiție, a afirmat directorul general al proprietarului jocului, Epic Games, Tim Sweeney, transmite Reuters.

Declarația dedeschidere a Epic Games la Curtea de Apel este programată pe 12 decembrie, potrivit unui document depus în justiție, în timp ce replica Apple este programată pe 20 ianuarie 2022. Întregul proces de apel poate dura ani de zile, scrie News.ro

Back to School 2021: ce au făcut școlile diferit CITEȘTE ȘI Back to School 2021: ce au făcut școlile diferit

Sweeney a criticat pe Twitter decizia Apple, afirmând că Epic Games va continua să lupte cu gigantul tehnologiei.

Aceasta este o nouă măsură anticoncurențială a Apple, care demonstrează puterea sa de a reconfigura piețele și de a alege câștigătorii și perdanții”, a scris Sweeney pe Twitter.

Cele două companii sunt în conflict juridic din luna august a anului trecut, când producătorul de jocuri a încercat să ocolească plata unui comision către Apple de circa 30% pentru unele achiziții din aplicație pe AppStore, prin lansarea propriului sistem de plată din aplicație.

Un nou studiu IRES identifică factorii-cheie pentru trecerea consumatorilor români de la fumat la produse cu risc redus CITEȘTE ȘI Un nou studiu IRES identifică factorii-cheie pentru trecerea consumatorilor români de la fumat la produse cu risc redus

Apple se confruntă cu o serie de alte litigii juridice și conflicte cu autoritățile de reglementare care îi contestă regulile pe care trebuie să le respecte dezvoltatorii de jocuri, între acestea fiind un proces antitrust intentat de Epic Games. Apple a confirmat autenticitatea unei scrisori publicate de Sweeney, dar a refuzat să comenteze.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
fortnite