Apple a închis contul de dezvoltator al Epic Games

Apple a închis contul de dezvoltator al Epic Games
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 7 mar 2024

La nicio lună după ce a reactivat contul Epic, care fusese dezactivat vreme de mai multe luni, Apple a decis să închidă contul dezvoltatorului de jocuri.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Luna trecută, când i-a fost restaurat contul, Epic anunța că va readuce Fortnite pe iPhone și, mai mult, va lansa un magazin propriu de jocuri în Europa.

Ieri, însă, compania a anunțată că i-a fost închis contul de dezvoltator și că, în înștiințarea primită de la Apple, a fost numită „o amenințare pentru ecosistemul iOS”.

Apple a implementat pe iPhone schimbările cerute de DMA CITEȘTE ȘI Apple a implementat pe iPhone schimbările cerute de DMA

Creatorul jocului Fortnite spune că închiderea contului Epic Games Sweden AB reprezintă o răzbunare din partea Apple, după criticile pe care i le-a adus în numeroase rânduri.

Epic se plânge, de asemenea, că măsura Apple nu-i va mai permite să lanseze magazinul de jocuri pe iOS, așa cum planificase după adoptarea legislației europene pentru piețe digitale.

Cele două companii au fost implicate într-o lungă luptă, inclusiv legală, din cauza comisionului oprit de Apple și a faptului că dezvoltatorii erau obligați să folosească sistemul unic de plată oferit de gigantul american.

Apple spune că are dreptul de a închide contul Epic, din cauza flagrantelor încălcări ale regulilor, pe baza deciziei instanței la finalul procesului intentat chiar de producătorul Fortnite.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
epic games
iphone