Un inginer chinez de la Google, acuzat de furtul tehnologiei AI

Un inginer chinez de la Google, acuzat de furtul tehnologiei AI
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 mar 2024

Un inginer IT chinez care lucra pentru Google în Statele Unite a fost acuzat de tentativă de furt de secrete industriale în detrimentul gigantului internetului, fiind arestat, a anunțat miercuri ministrul american al Justiției, Merrick Garland, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Linwei Ding, alias Leon Ding, 38 de ani, a fost arestat miercuri la Newark, California, a declarat ministrul, arată Hotnews.

OpenAI iese la atac: Elon Musk și-ar fi dorit o fuziune între noi și Tesla CITEȘTE ȘI OpenAI iese la atac: Elon Musk și-ar fi dorit o fuziune între noi și Tesla

„Departamentul de Justiție nu va tolera furtul de inteligență artificială și alte tehnologii de ultimă oră care ar putea pune în pericol securitatea noastră națională”, a spus Garland.

Potrivit rechizitoriului, suspectul este urmărit penal pentru că a descărcat în mod clandestin din mai 2022 peste 500 de dosare legate de cercetările Google în domeniul inteligenței artificiale.

„Inculpatul a furat secrete comerciale legate de inteligența artificială de la Google în timp ce lucra în secret pentru două companii cu sediul în China. Vom proteja cu înverșunare tehnologiile sensibile dezvoltate în America astfel încât să nu cadă în mâinile celor care nu ar trebui să le aibă”, arată site-ul Ministerului Justiției.

Unul dintre fondatorii Google admite că gigantul tech a „dat-o în bară” cu funcția de generare de imagini a Gemini CITEȘTE ȘI Unul dintre fondatorii Google admite că gigantul tech a „dat-o în bară” cu funcția de generare de imagini a Gemini

Directorul FBI Christopher Wray a subliniat cât de departe sunt dispuși să meargă „afiliații” companiilor cu sediul în Republica Populară Chineză „pentru a fura inovația americană”.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
inginer