Apple a informat Congresul SUA că nu a găsit dovezi ale unui atac cibernetic chinez

Apple a informat Congresul SUA că nu a găsit dovezi ale unui atac cibernetic chinez
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 oct 2018

Directorul pentru securitate al Apple a informat Congresul SUA că nu a găsit nicio dovadă că rețeaua de aprovizionare a companiei ar fi fost atacată de hackeri chinezi, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Vicepreședintele pentru Securitatea Informațională, George Stathakopoulos, a scris într-o scrisoare adresată Comisiilor pentru Comerț din Senat și Camera Reprezentanților că a investigat în mod repetat și nu a găsit nicio dovadă a informațiilor publicate joia trecută de Bloomberg Businessweek, inclusiv că cipuri din serverele sale,vândute de Super Micro Computer, ar fi permis transmiterea de informații Chinei.

Atenționare la nivel UE pentru Fisc: O persoană cu mai multe anunțuri de vânzare pe site-urile specializate nu are automat calitatea de ”comerciant” CITEȘTE ȘI Atenționare la nivel UE pentru Fisc: O persoană cu mai multe anunțuri de vânzare pe site-urile specializate nu are automat calitatea de ”comerciant”

”Instrumentele de securitate ale Apple efectuează în mod permanent scanări în căutarea unui astfel de trafic, pentru a identifica existența unor activități malware sau alte activități malițioase. Nu s-a găsit nimic”, a scris Stathakopoulos în scrisoare, scrie News.ro.

Acesta a reiterat declarațiile date presei de către Apple, că nu a găsit cipuri malițioase sau vulnerabilități plasate în mod intenționat în vreun server și că nu a fost contactat de către FBI în această problemă. Stathakopoulos a spus că este disponibil să îi informeze pe membrii Congresului, în această săptămână.

Scrisoarea a fost trimisă după declarațiile Centrului Național pentru Securitate Cibernetică din Marea Britanie și Departamentului pentru Securitate Internă din SUA, de vineri, respectiv sâmbătă, potrivit cărora aceste instituții nu au motive să se îndoiască de adevărul afirmațiilor Apple și Amazon.co, că nu au descoperit cipuri malițioase.

Bloomberg a anunțat vineri că își menține articolul, care se bazează pe declarațiile a 17 surse confidențiale.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
china
spionaj