Apple a lansat iOS 15.2

Apple a lansat iOS 15.2
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 14 dec 2021

iOS 15.2 aduce mai multe noutăți notabile, în frunte cu funcția parentală de blurare a nudurilor primite de copii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Al doilea update important pentru iOS 15 a început să fie livrat de Apple și poate fi instalat pe iPhone-uri începând de luni seara. Acesta vine cu o listă destul de bogată noutăți.

Una dintre acestea este App Privacy Report, un raport care arată cum gestionează informațiile personale fiecare aplicație instalată. Acesta preia datele afișate deja în App Store și le aduce într-o secțiune a aplicației Settings, pentru a crea un spațiu central unde pot fi găsite informațiile privind intimitatea.

Un hacker din Craiova a spart rețelele mai multor companii mari din România și străinătate și a cerut recompense în Bitcoin CITEȘTE ȘI Un hacker din Craiova a spart rețelele mai multor companii mari din România și străinătate și a cerut recompense în Bitcoin

Același update aduce și abonamentul de voce pentru Apple Music. Pentru 5 dolari pe lună, acesta facilitează controlarea prin Siri serviciului de streaming, o facilitate utilă în special la volan.

Pentru protejarea celor mici, părinții pot acum să opteze pentru blurarea imaginilor explicite primite și trimise cu iMessage. Cei mici sunt avertizați când primesc un nud, însă nu și împiedicați să deschidă imaginea respectivă.

Special pentru iPhone 13, ai căror utilizatori s-au plâns de funcția macro a camerei foto, noul update aduce opțiunea dezactivării camerei macro, care era folosită automat pentru pozele făcute de la distanță mică.

Noua versiune de iOS le va oferi utilizatorilor și un istoric al pieselor schimbate, arătându-le dacă au fost folosite piese originale, din alte surse sau dacă piesele respective funcționează la parametrii normali. Acestea pot fi găsite la Settings > General > About.

În fine, iOS 15.2 introduce programul Digital Legacy, prin care utilizatorul poate stabili ce se întâmplă cu datele sale personale după ce nu va mai fi.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
iphone
ios