Apple a prezentat două MacBook-uri cu un nou cip

Apple a prezentat două MacBook-uri cu un nou cip
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 7 iun 2022

O nouă generație a chipset-ului dezvoltat intern, care aduce sporuri notabile de performanță, este folosită de Apple pe două noi laptopuri MacBook.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

La WWDC 2022, Apple a prezentat un nou MacBook Air și un nou MacBook Pro, ambele dotate cu M2, a doua generație a chipset-ului dezvoltat intern după renunțarea la soluțiile Intel.

Construit pe un proces de 5nm cu 20 de milioane de tranzistori, M2 are un procesor mai performant cu 18% și o placă video mai rapidă cu 35% decât în cazul lui M1.

VIDEO Apple a prezentat primele noutăți legate de iOS 16 CITEȘTE ȘI VIDEO Apple a prezentat primele noutăți legate de iOS 16

Pentru a susține acest spor de performanță, Apple folosește până la 24GB de memorie unificată, cu o lățime maximă de bandă de 100Gbps.

Compania americană spune că noul M2 este de 1,9 ori mai rapid decât cele mai noi procesoare cu 10 nuclee pentru PC.

Noul cip M2 va fi folosit pe o nouă versiune de MacBook Air, care vine cu un nou design, insirat de MacBook Pro. Varianta de bază are 8GB RAM, 256GB stocare și va costa 1.200 de dolari.

Ecranul are 13,6 inch cu 2560x1664 pixeli rezoluție și o luminozitate maximă de 500 niți.

Apple spune că noul MacBook Air va fi cu 40% mai performant decât vechiul model.

Separat, se vinde un încărcător de 67W, care costă 59 de dolari și care promite încărcarea de la 0% la 80% în doar 20 de minute pentru o baterie care oricum ține până la 18 ore.

În fine, Apple a prezentat și un nou MacBook Pro, dotat cu același cip M2, dar care duce autonomia la 20 de ore. Prețurile acestuia vor începe de la 1.300 de dolari, iar dotările maxime vor ajunge la 24GB RAM, 2TB SSD stocare, 8 nuclee pentru procesor și 10 nuclee pentru soluția grafică.

Cele două laptopuri Apple vor fi disponibile din luna iulie.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
macbook
m2