Apple - amendă de 1,1 miliarde euro pentru practici anti-concurențiale

Apple - amendă de 1,1 miliarde euro pentru practici anti-concurențiale
scris 16 mar 2020

Compania Apple a fost amendată cu 1,1 miliarde euro de autoritatea de Concurență din Franța, fiind acuzată de practici anti-concurențiale.

Apple și două companii partenere principale - Tech Data și Ingram Micro, care au primit și ele amenzi totale de 139 milioane euro, s-ar fi înțeles astfel încât cele două companii distribuitoare să nu-și facă uneia alteia concurență, stabilind împreună prețurile, arată Hotnews.

Orban sugerează că nu va accepta prelungirea pe 10 ani a licențelor pentru frecvențe radio ale Orange și Vodafone CITEȘTE ȘI Orban sugerează că nu va accepta prelungirea pe 10 ani a licențelor pentru frecvențe radio ale Orange și Vodafone

Autoritatea franceză mai spune că așa-zișii distribuitori ”premium” nu ar fi putut, fără riscuri, să acorde reduceri sau să scadă prețurile, ceea ce a dus la o ”aliniere” a prețurilor între distribuitorii integrați ai Apple și cei ”premium”, independenți.

Apple a mai fost amendată și fiindcă a exploatat în mod abuziv în folosul său depedența economică a distribuitorilor premium și i-a supus unor ”condiții comerciale inechitabile și defavorabile în raport cu condițiile impuse distribuitorilor integrați.

Totul a pornit în 2012 când eBizcuss, pe atunci cel mai mare reseller Apple din Franța, a sesizat autoritatea din domeniul concurenței că Apple direcționa tot mai mult produsele către magazinele Apple Stores, în detrimentul resellerilor. eBizcuss și-a încetat activitatea în 2012.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
franta
amenda