Apple cumpără un startup specializat în fotografie digitală cu infraroșu

Apple cumpără un startup specializat în fotografie digitală cu infraroșu
scris 14 dec 2019

Tehnologia achiziționată de Apple ar putea fi folosită în viitoarele modele de iPhone pentru îmbunătățirea calității fotografiilor.

Apple a cumpărat Spectral Edge, un startup britanic specializat în “computational photography”, a cărui tehnologie se bazează pe o cercetarea realizată de Universitatea East Anglia.

Spectral Edge combină imaginea realizată de o lentilă obișnuită cu cea capturată de o lentilă cu infraroșu, rezultând o fotografie vizibil mai bună, cu contrast și detalii mai bune.

Nu se cunoaște valoarea tranzacției, însă se poate specula după investițiile obținute anul trecut de Spectral Edge (5,3 milioane euro) că nu a fost plătită o sumă prea mare pentru Apple.

Apple evită creșterea prețurilor la iPhone, după acordul cu China CITEȘTE ȘI Apple evită creșterea prețurilor la iPhone, după acordul cu China

Ca de obicei, Apple învăluie în mister achizițiile pe care le face pentru ca firmele concurente să nu-i poată intui mișcările viitoare. De altfel, tranzacția a ieșit la iveală doar în urma documentelor depuse de Spectral Edge la Registrul companiilor britanice.

În lipsa unei comunicări oficiale din partea Apple, se poate specula că gigantul american vrea să integreze această tehnologie în propriile dispozitive mobile, pentru a crește calitatea fotografiilor.

Nu există însă nicio garanție în această direcție. Miza achiziției ar putea fi la fel de ușor echipa de specialiști sau brevetele deținute de Spectral Edge.

Apple cumpără un startup specializat în fotografie digitală cu infraroșu

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
apple
iphone
fotografie