Credit Suisse: Livrările Apple de iPhone-uri în China au scăzut cu peste 35% în noiembrie

Credit Suisse: Livrările Apple de iPhone-uri în China au scăzut cu peste 35% în noiembrie
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 dec 2019

Livrările Apple de iPhone-uri în China au scăzut cu peste 35% în noiembrie, marcând al doilea declin lunar consecutiv de peste 10%, pe fondul vânzărilor slabe de iPhone-uri 11, a anunțat joi Credit Suisse, transmite Reuters.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

În perioada septembrie-noiembrie, livrările totale de iPhone-uri în China au coborât cu 7,4% față de aceeași perioadă a anului trecut, a declarat un analist al Credit Suisse, Matthew Cabral, citând date ale Ministterului Industriei și Tehnologiei Informației din China, scrie News.ro.

Securitatea informatică în 2020: între dispozitive tot mai vulnerabile, atacuri sofisticate și lupta neîncetată pentru dreptul la intimitate CITEȘTE ȘI Securitatea informatică în 2020: între dispozitive tot mai vulnerabile, atacuri sofisticate și lupta neîncetată pentru dreptul la intimitate

Gama telefoanelor iPhone 11 a fost lansată pe piața chineză în septembrie, cozile scurte formate la magazine de unii fani înrăiți contrastând cu sutele de cumpărători care așteptau deschiderea magazinelor la unele lansări anterioare.

Cabral a mai scris că Apple ar avea dificultăți să depășească impactul majorărilor de prețuri ale produselor, dacă ar intra în vigoare tarifele de 15% preconizate de administrația Trump, pe 15 decembrie.

Apple a cerut administrației Trump că excepteze de tarife dispozitivele Apple Watch, componentele pentru iPhone-uri și alte produse de consum fabricate în China. Președintele Donald Trump a declarat luna trecută că analizează solicitarea.

Cota de piață a Apple în China a scăzut în trimestrul al treilea de la 7% la 5%, în timp ce Huawei Technologies a atras în aceeași perioadă o cotă record de 42% pe piața smartphone-urilor, potrivit unui raport realizat de firma de cercetare a pieței Canalys, publicat în octombrie.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
iphone