Apple interzice aplicațiile care minează criptomonede

Apple interzice aplicațiile care minează criptomonede
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 12 iun 2018

Apple și-a actualizat regulamentul magazinului său de aplicații, introducând stipulări care interzic în mod expres aplicațiile care minează monede virtuale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Aplicațiile care folosesc dispozitivele Apple pentru a mina monede virtuale au fost interzise pe toate platformele companiei. Noile reguli se aplică pentru iOS, macOS, watchOS și tvOS.

Apple a făcut primul pas în această direcție în urmă cu trei luni, când a eliminat Calendar 2 din magazinul de aplicații pentru Mac OS, o aplicație care oferea facilități premium dacă utilizatorii erau de acord să mineze monede virtuale.

La acel moment, Apple și-a justificat decizia prin încălcarea regulilor care preved că aplicațiile nu trebuie să consume rapid bateria, să genereze căldură excesivă și să forțeze fără un motiv întemeiat dispozitivele.

Facebook lansează Memories, o secțiune care grupează într-un singur loc conținutul aniversar CITEȘTE ȘI Facebook lansează Memories, o secțiune care grupează într-un singur loc conținutul aniversar

Acum, Apple a introdus în regulament o secțiune care se referă în mod special la minarea monedelor virtuale și care include anumite nuanțări.

Astfel, sunt acceptate în continuare portofelele virtuale și aplicațiile implicate în ICO-uri atâta vreme cât acestea sunt dezvoltate de firme care au acest obiect de activitate, precum bănci și alte instituții financiare recunoscute.

De asemenea, este permis schimbul de monede virtuale doar prin intermediul aplicațiilor dezvoltate de serviciile de schimb.

Singura formă de minare permisă este cea realizată fără aportul dispozitivului. Cu alte cuvinte, nu vor fi eliminate aplicațiile care facilitează minarea online.

România viitorului: ce spun experții internaționali care vin la Bucuresti. Peste 3.000 de participanți si aproape 200 de specialisti în Internet si tehnologie vin la iCEE.fest, săptămâna aceasta CITEȘTE ȘI România viitorului: ce spun experții internaționali care vin la Bucuresti. Peste 3.000 de participanți si aproape 200 de specialisti în Internet si tehnologie vin la iCEE.fest, săptămâna aceasta

Aplicațiile din această categorie nu au voie să ofere utilizatorilor monede virtuale în schimbul anumitor activități.

După aceste modificări de regulament, va fi interesant de văzut câte aplicații vor fi eliminate de Apple pentru minarea în secret a monedelor virtuale.

Folosirea dispozitivelor mobile pentru minarea de monede virtuale, nu este o activitate productivă pentru posesorii acestora, din cauza resurselor grafice limitate. În schimb, pentru cei care fură la scară largă aceste resurse fără cunoștința utilizatorilor, fiecare contribuție contează.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
monede virtuale