Apple lucrează la un sistem de apelare automată a serviciilor de urgență în cazul accidentelor

Apple lucrează la un sistem de apelare automată a serviciilor de urgență în cazul accidentelor
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 2 nov 2021

Dispozitivele mobile vândute de Apple, în frunte cu iPhone, ar putea avea, pe viitor, un sistem de detectare automată a accidentelor, cu apelarea serviciilor de urgență.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Conform unor surse anonime, citate de Wall Street Journal, Apple pregătește lansarea unei funcții prin care iPhone-urile și ceasurile companiei pot depista cu acuratețe accidentele.

Construirea unui site web - trei pași pentru un start bun CITEȘTE ȘI Construirea unui site web - trei pași pentru un start bun

Mai mult, în cazul unui accident, acestea vor iniția automat un apel către serviciile de urgență.

Sursele citate spun că Apple lucrează de mai mulți ani la această funcție și că, în acest scop, au fost colectate date anonime de la milioanele de utilizatori ai telefoanelor și ceasurilor companiei.

Deja, în cadrul testelor, ar fi fost detectate în jur de 10 milioane de accidente, în 50.00 de cazuri acestea fiind urmate de un apel la serviciile de urgență.

Cum atragi clienți prin intermediul platformelor de socializare CITEȘTE ȘI Cum atragi clienți prin intermediul platformelor de socializare

Pentru detectarea accidentelor se folosește un sistem bazat pe senzorii dispozitivelor mobile, inclusiv a accelerometrelor.

Apple va călca astfel, când va fi lansată această facilitate, pe urmele Google, care are deja o funcție similară pentru smartphone-urile Pixel, și a unor producători auto precum General Motors.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
iphone
watch
accidente