Apple permite aplicațiilor de muzică să recepționeze plăți în afara App Store

Apple permite aplicațiilor de muzică să recepționeze plăți în afara App Store
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 8 apr 2024

După amenda de 1,8 miliarde de euro primită în martie, aplicațiile de muzică ce operează în Uniunea Europeană în cadrul ecosistemului Apple pot direcționa utilizatorii către propriul site pentru plată și abonare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Apple și-a actualizat politicile pentru a ușura procesul de plată în afara App Store, în cazul aplicațiilor de streaming pentru muzică, precum Spotify sau YouTube Music.

Conform noilor reguli, dezvoltatorii pot include în aplicații un link către un site extern, unde utilizatorii pot folosi metode alternative de plată pentru conținut și servicii.

App Store acceptă emulatoare de jocuri retro CITEȘTE ȘI App Store acceptă emulatoare de jocuri retro

De asemenea, dezvoltatorii pot cere utilizatorilor o adresă de e-mail, unde să le trimită link-ul pentru a accesa site-ul pe care aceștia pot face plata.

Schimbarea operată de Apple vine după ce, în urmă cu aproximativ o lună, compania a fost amendată cu 1,8 miliarde de euro în Uniunea Europeană.

Apple a fost găsită vinovată de faptul că împiedică aplicațiile de muzică să informeze utilizatorii despre alternativele mai ieftine de abonare din afara App Store.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
aplicații
muzică
plăți
app store