Apple poate relua vânzările de iPhone 6 și iPhone 6 Plus în China, după câștigarea unui proces

Apple poate relua vânzările de iPhone 6 și iPhone 6 Plus în China, după câștigarea unui proces
scris 26 mar 2017

Apple poate relua vânzările de aparate iPhone 6 și iPhone 6 Plus în China, după câștigarea unui proces cu un producător local de telefoane referitor la design, potrivit agenției chineze de presă Xinhua transmite Reuter.

În mai 2016, autoritatea de reglementare în domeniul mărcilor din Beijin a ordonat diviziei din China a Apple și retailerului local Zoomflight să oprească comercializarea iPhone-urilor în urma nei plângeri făcute de Shenzhen Baili Marketing Services, potrivit căreia smartphone-urile companiei americane nu respectă marca pentru designul telefoanelor sale 100c, conform news.ro.

Apple și Zoomflight au contestat în justiție ordinul Biroului pentru Proprietate Intelectuală din Beijing care le interzicea vânzările de iPhone 6 și iPhone 6 Plus.

Facebook Messenger primește două funcții noi: reacții și mențiuni CITEȘTE ȘI Facebook Messenger primește două funcții noi: reacții și mențiuni

Autoritatea de reglementare a revocat interdicția vineri, afirmând că Apple și Zoomflight nu au încălcat marca Shenzhen Baili pentru designul telefoanelor 100c.

Curtea a constatat că autoritatea de reglementare nu a urmat procedurile legale atunci când a interzis vânzările de telefoane ale Apple și că nu au existat dovezi suficiente pentru a susține că designul telefoanelor acesteia încalcă drepturile de proprietate intelectuală.

Reprezentanții Biroului pentru Proprietate Intelectuală au declarat că vor analiza dacă să facă recurs.

Aceeași curte a mai decis să respingă solicitarea Apple de a retrage companiei Shenzhen Baili dreptul asupra mărcii de desgin a telefoanelor 100c.

Apple va decide la rândul ei dacă va contesta decizia curții.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
china