Apple pregătește un salt important de performanță pentru propriile cipuri

Apple pregătește un salt important de performanță pentru propriile cipuri
scris 29 iun 2022

Cipurile Apple continuă să avanseze într-un ritm alert, fiind o chestiune de timp până când un nou proces de producție le va oferi acestora o performanță semnificativ mai mare decât generațiile anterioare.

Deși abia a început să lanseze primele produse cu M2, Apple se grăbește să facă următorul pas în ceea ce privește propriile cipuri, care au reușit să impresioneze încă de la prima versiune.

Cipurile M2 au fost construite pe același proces de 5nm ca și M1, însă, asta nu le-a împiedicat să ofere o performanță cu 20% mai mare pentru procesor și cu 35% mai mare pentru placa video.

Safari are peste un miliard de utilizatori CITEȘTE ȘI Safari are peste un miliard de utilizatori

Sporurile de performanță vor fi și mai mari când Apple va trece la un proces de producție de 3nm, ceea ce se va întâmpla destul de curând, conform DigiTimes.

Interesant este că nu doar viitoarele cipuri M3 vor fi construite pe 3nm, ci și versiunile de top din generația actuală - M2 Pro, M2 Max și M2 Ultra.

Nu există, încă, date concrete în acest sens, însă, în mod normal, sporul de performanță (și/sau reducerea consumului de energie) obținut prin trecerea la construcția pe 3nm ar trebui să fie semnificativ mai mare decât cel oferit de M2 față de M1, când ambele generații au avut la bază același proces pe 5nm.

Nu știe exact nici când vor fi lansate primele dispozitive cu cipuri pe 3nm, însă, se speculează că acest lucru s-ar putea întâmpla chiar începând de anul acesta.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
cipuri