Apple promite - elimină complet emisiile de carbon până în 2030

Apple promite - elimină complet emisiile de carbon până în 2030
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 22 iul 2020

Niciuna dintre activitățile Apple, fie că este vorba de dezvoltarea, livrarea sau utilizarea produselor, nu va mai avea un impact negativ legat de  emisiile de CO2 în cel mult 10 ani, promite gigantul american.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Apple și-a luat un important angajament în ceea ce privește poluarea. Compania americană și-a fixat ca, cel târziu până în 2030, să nu mai aibă un impact negativ pentru calitatea aerului și să devină 100% neutră din punctul de vedere al emisiilor de carbon.

Gigantul american promite că angajamentul luat pentru următorii 10 ani vizează absolut toate activitățile companiei, de la producție la utilizarea produselor.

SUA adaugă 11 companii chineze pe lista \ CITEȘTE ȘI SUA adaugă 11 companii chineze pe lista "neagră", inclusiv furnizori ai Ralph Lauren, Tommy Hilfiger, Hugo Boss, Apple, Amazon, Microsoft

Un iPhone cumpărat începând cu 2030, de exemplu, ar trebui să nu aibă nici cel mai mic efect asupra climei, din niciun punct de vedere. Nici procesul de producție, nici metodologia de livrare și nici consumul de energie în vederea funcționării nu vor afecta calitatea aerului.

Apple spune că deja 70 dintre partenerii companiei, care produc diverse componentele pentru iPhone sau alte produse, și-au luat angajamentul de a folosi 100% energie regenerabilă.

Acest aspect este deosebit de important, deoarece alte companii trișează aici. Amazon și alți giganți au fost acuzați că, deși și-au luat angajamente similare, lucrează în continuare cu parteneri care realizează emisii de carbon, făcând practic outsourcing la poluare.

Apple spune că a redus deja emisiile de gaze din procesul de producție al unora din produsele sale și că a început să folosească în cadrul anumitor produse, precum MacBook Pro de 16 inch, un tip de aluminiu care este topit fără a se folosi carbon.

Mare parte din metalele rare folosite în construcția produselor Apple sunt recuperate cu ajutorul unui robot și refolosite. Toate iPhone-urile, iPad-urile, Mac-urile și ceasurile inteligente produse anul trecut au folosit materiale rare reciclate.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
carbon
iphone
ipad
mac