Apple reinstaurează contul Epic

Apple reinstaurează contul Epic
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 9 mar 2024

La doar câteva zile după ce l-a blocat, Apple a decis să reactiveze contul de dezvoltator pe baza căruia Epic vrea să lanseze un magazin de jocuri pe iPhone.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Apple a scris încă un capitol din deja lunga saga cu Epic, reinstaurând contul pe care-l blocase în urmă cu doar câteva zile. Și nu este prima oară când Apple blochează și, ulterior, deblochează unul din conturile deținute de Epic.

Comunicatul oficial emis de Apple vorbește despre faptul că Epic ar fi acceptat noile politici impuse pentru ecosistemul din jurul dispozitivelor Apple, în urma intrării în vigoare a legislației europene pentru piețe digitale.

Apple a închis contul de dezvoltator al Epic Games CITEȘTE ȘI Apple a închis contul de dezvoltator al Epic Games

De partea cealaltă, Epic lasă de înțeles că decizia Apple vine, de fapt, ca urmare a presiunilor puse de Comisia Europeană.

Imediat după dezactivarea contului, Comisia Europeană a început să facă verificări în această cauză, ceea ce, probabil, a stârnit îngrijorări la Apple, mai ales după amenda recentă de 1,8 miliarde de euro.

Reinstaurarea contului, va ajuta Epic să lanseze mai rapid magazinul de jocuri, cât și să readucă pe iPhone jocul Fortnite.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
epic
iphone