Instagram a fost cea mai descărcată aplicație anul trecut

Instagram a fost cea mai descărcată aplicație anul trecut
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 8 mar 2024

Instagram a depășit TikTok ca număr al descărcărilor din magazinele de aplicații anul trecut și a devenit cea mai descărcată aplicație din lume.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Numărul de download-uri al Instagram a crescut anul trecut cu 20% la 768 de milioane, ceea ce a dus aplicația deținută de Meta pe primul loc în clasamentul celor mai descărcate aplicații la nivel global, arată o analiză făcută de Sensor Tower.

Tot anul trecut, numărul de download-uri pentru TikTok a crescut cu dar 4%, ajungând la 733 de milioane la nivel global.

Interoperabilitatea Messenger și WhatsApp va avea la bază protocolul Signal CITEȘTE ȘI Interoperabilitatea Messenger și WhatsApp va avea la bază protocolul Signal

Analiștii pun revenirea Instagram pe seama secțiunii de filmări verticale Reels, construite de Instagram tocmai pentru a concura pe această nișă cu TikTok.

Aceeași analiști cred că, după trei ani de relativă stagnare, TikTok și-a atins potențialul maxim.

Instagram are 1,47 miliarde de utilizatori pe lună, iar TikTok 1,12 milioane de utilizatori pe lună, în scădere cu 12 milioane de utilizatori.

În schimb, TikTok stă mai bine în ceea ce privește implicarea utilizatorilor. Utilizatorii TikTok petrec 95 de minute pe zi în cadrul rețelei, în vreme ce utilizatorii Instagram îi alocă zilnic 62 de minute.

viewscnt
Afla mai multe despre
instagram
tiktok rețele sociale
aplicații