Comisia Europeană verifică decizia Apple de a închide contul Epic

Comisia Europeană verifică decizia Apple de a închide contul Epic
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 8 mar 2024

După ce Apple a decis să închidă contul de dezvoltator prin care Epic urma să lanseze un magazin de jocuri pentru iOS, Comisia Europeană a anunțat că va face verificări în acest caz.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Fără a fi o investigație oficială, Comisia Europeană spune că verifică dacă decizia Apple nu cumva încalcă trei reglementări diferite.

Pe lângă noua Lege pentru Pieței Digitale, se verifică dacă sunt respectate Legea privind Serviciile Digitale și Regulamentul platform-to-business.

Comisia Europeană - decizie valabilă de astăzi pentru Apple, Alphabet, Meta, Amazon, Microsoft și ByteDance CITEȘTE ȘI Comisia Europeană - decizie valabilă de astăzi pentru Apple, Alphabet, Meta, Amazon, Microsoft și ByteDance

Ultima dintre cele trei prevede că o astfel de decizie trebuie să fie însoțită de o motivație clară, însă, spre deosebire de primele două, este aplicată de fiecare stat în parte, nu de Comisia Europeană.

Apple a decis închiderea contului Epic, numind producătorul de jocuri „de neîncredere” și „o amenințare” pentru ecosistemul iOS.

Epic spune că decizia Apple este o răzbunare după criticile pe care i le-a adus - Epic a numit noile reguli Apple o „batjocură” față de noua legislație europeană.

viewscnt
Afla mai multe despre
comisia europeană
apple
epic