Apple repară două probleme grave de securitate, descoperite la iPhone-uri și iPad-uri

Apple repară două probleme grave de securitate, descoperite la iPhone-uri și iPad-uri
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 8 apr 2023

iOS 16.4.1 și iPadOS 16.4.1 sunt disponibile, la puțin timp după ce Apple a lansat ultimul update major pentru cele două sisteme de operare și vin să repare două vulnerabilități cu implicații grave.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Prima vulnerabilitate, numită IOSurfaceAccelerator, permitea aplicațiilor să execute cod arbitrar cu privilegii la nivelul kernel-ului, ceea ce permitea atacatorului să controleze aspecte esențiale ale sistemului de operare.

Cea de-a doua vulnerabilitate exista în Webkit, motorul de randare al browser-ului Safari, și, la fel ca în alte cazuri descoperite anterior, permitea anumitor site-uri, special modificate, să execute cod.

Galaxy S23 se vinde mai bine decât seria de flagship-uri Samsung de anul trecut CITEȘTE ȘI Galaxy S23 se vinde mai bine decât seria de flagship-uri Samsung de anul trecut

Cele două vulnerabilități au fost descoperite și raportate celor de la Apple de Grupul de Analiză a Amenințărilor din cadrul Google Google și Laboratorul de Securitate al Amnesty International.

Vulnerabilitatea din Webkit afecta și macOS, astfel că Apple a lansat și un update pentru Safari de macOS, update care este disponibil pentru macOS Monterey și macOS Big Sur.

Același update mai repară și un bug din cauza căruia Siri nu răspundea uneori la interpelările utilizatorilor.

Ca de obicei în cazul patch-urilor care rezolvă probleme grave de securitate, utilizatorii sunt încurajați să instaleze cât mai repede posibil update-urile.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
securitate
iphone
ipad