Apple - șantajată de hackeri ce vor o recompensă de 50 de milioane de dolari

Apple - șantajată de hackeri ce vor o recompensă de 50 de milioane de dolari
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 22 apr 2021

După ce unul din partenerii Apple a refuzat să plătească recompensa cerută în urma infectării cu ransomware, hackerii șantajează acum compania americană, pentru a obține banii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Quanta Computers, o companie taiwaneză, care produce componente pentru Macbook și alte produse Apple, a confirmat că a căzut victimă unui atac cu ransomware.

Viața angajaților și a companiilor în pandemie: O experiență povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (II) CITEȘTE ȘI Viața angajaților și a companiilor în pandemie: O experiență povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (II)

La originea atacului se află grupul rus REvil, care are la activ mai multe atacuri de acest gen, cărora le-au căzut victimă companii precum Acer.

Rușii au cerut o recompensă de 50 de milioane de dolari - o sumă considerată standard în atacuri care accesează datele unor companii importante.

Cei de la Quanta au refuzat să plătească, iar hackerii încearcă acum să obțină banii de la Apple, susținând că se află în posesia unor informații legate de viitoare produse ale companiei.

Pe 20 aprilie, hackerii au postat online scheme ale unora din produsele lansate chiar în acea zi de Apple, pentru a arăta că pot afecta compania americană dacă nu primesc recompensa.

Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer CITEȘTE ȘI Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer

Postarea, făcută ca o șarjă de avertisment, a fost însoțită de un nou termen, de data aceasta direct pentru Apple, care ar trebui să plătească recompensa până pe 1 mai. În caz contrar, hackerii amenință cu postarea altor informații sensibile.

Nu se știe exact ce date au obținut hackerii în urma atacului. Dacă sunt, într-adevăr, informații despre viitoare produse Apple, compania americană ar putea alege să plătească cei 50 de milioane de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
ransomware